Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Καλλιθέα: Φασιστικές μηνύσεις

Από παλιότερη κινητοποίηση ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις στην Καλλιθέα

Με μια πρωτοφανή της απόφαση η εισαγγελία άρχισε να στέλνει κλητεύσεις στους δημοτικούς σύμβουλους του Δήμου Καλλιθέας μετά από μήνυση που κατέθεσε ο Τ. Μπουγάς πρώην δημοτικός σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής που σήμερα εμφανίζεται ως υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα του καταδικασμένου νεοναζί Καισιδιάρη!

Όπως αναφέρει η παράταξη «Μια Πόλη στο Δρόμο», της οποίας ο επικεφαλής Χρήστος Ιωαννίδης είναι ένας από τους μηνυθέντες, «η μήνυση προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στρέφεται εναντίον όσων ενέκριναν ψήφισμα, το οποίο καταδίκαζε παλαιότερη μήνυση του ιδίου εναντίον δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας. Με εκείνο το – ομόφωνο – ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλλιθέας εξέφραζε την υποστήριξή του προς στους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, καταδίκαζε τις πρακτικές απειλών και εκφοβισμού μέσω μηνύσεων, και τόνιζε την ανάγκη απομόνωσης του φασισμού και του ρατσισμού. Και ενώ η αρχική μήνυση τέθηκε από την Δικαιοσύνη στο αρχείο, τώρα η εισαγγελία αποφάσισε να καλέσει σε δίκη όσους και όσες ενέκριναν το ψήφισμα και τοποθετήθηκαν ενάντια στις πρακτικές της Ελληνικής Αυγής καταλήγει η ανακοίνωση απαιτώντας «να παύσει οποιαδήποτε δίωξη και να μη γίνει καμία δίκη ως απόρροια της εν λόγω μήνυσης».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ: «Ο Μπουγάς, όπως και ο μέντοράς του Κασιδιάρης, επιδίδεται στην κατάθεση μηνύσεων κατά της αριστεράς, ως εργαλείο για τη νομιμοποίηση της εγκληματικής δράσης της ΧΑ και των φασιστών και τον εκφοβισμό των αντιφασιστών. 

Καλούμε όλα τα δημοτικά συμβούλια να μην δώσουν στη Χρυσή Αυγή και τα απομεινάρια της, τους Κασιδιάρηδες και τους Μπουγάδες, κανένα δημόσιο χώρο, κανένα δημόσιο βήμα για συγκεντρώσεις και αφίσες. Να εκδώσουν ψηφίσματα συμπαράστασης στου δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Καλλιθέας πού διώκονται με τη μήνυση του Χρυσαυγίτη Τ. Μπουγά».