«Στην τελευταία μας συνέλευση, οι συνδικαλιστές μας ενημέρωσαν με απαισοδοξία για το τι επίκειται η εφαρμογή του νόμου για τα Μουσεία», είπε ο Θωμάς Κατσαρός, εργαζόμενος στο Βυζαντινό Μουσείο, από τον πυρήνα Νέου Κόσμου-Κουκακίου. «Μέσα στη συζήτηση ένας συνάδελφος μίλησε για την ιδιωτικοποίηση του ογκολογικού στα Παίδων. Τότε μοίρασα τις προκηρύξεις για την απεργία των υγειονομικών στις 22/2 και ανατράπηκε το κλίμα της συνέλευσης, ενθουσιάστηκαν οι συνάδελφοι και αποφασίστηκε ότι θα συμμετάσχουμε με τη χρήση της δίωρης άδειας βραδείας προσέλευσης. Βρεθήκαμε στη συγκέντρωση στη Μαβίλη με το πανό με δώδεκα συναδέλφισσες και με την πορεία κατεβήκαμε στο Βυζαντινό Μουσείο, όπου μας περίμεναν εβδομήντα περίπου συνάδελφοι με χειροκροτήματα, συνθήματα και με πανό. Είμαστε αποφασισμένοι στο Βυζαντινό Μουσείο, όταν φέρουν το δοτό από την κυβέρνηση Διοικητικό Συμβούλιο να προβούμε σε κατάληψη».
«Μέσα σε ενάμιση χρόνο που είμαι στο νοσοκομείο και κάνουμε παρέμβαση, έχουμε πετύχει να ξεσηκώσουμε τον κόσμο ενάντια στην κυβέρνηση και τον σεξισμό», επισήμανε ο Κώστας Καταραχιάς, μέλος ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου, από τον πυρήνα του Γκύζη. Αυτό αποτυπώθηκε στην απεργία στην Υγεία στις 22/2 με ιστορική συμμετοχή. Ήταν από τα μεγαλύτερα μπλοκ, με τη συντριπτική πλειοψηφία γυναίκες. Για πρώτη φορά έκλεισαν ολόκληρα τμήματα, καταργώντας τον νόμο Χατζηδάκη στην πράξη. Η τάξη κινείται και τα πράγματα είναι πολύ προχωρημένα. Για μένα αυτή η απεργία ήταν η πιο πολιτική που έχουμε ζήσει στα νοσοκομεία. Ο κόσμος συζητούσε τα πάντα, όχι μόνο για τη μάχη του, μας παρακολουθεί και εκτιμάει ότι οργανώνουμε σε όλα τα μέτωπα ταυτόχρονα. Η εκδήλωση για τις 8 Μάρτη που θα οργανώσουμε στο Έλενα μαζί με το σωματείο έχω την εκτίμηση ότι θα είναι από τις μεγαλύτερες».
«Υπάρχει αναντιστοιχία σε σχέση με την κίνηση του κόσμου και τη στάση των ρεφορμιστικών κομμάτων», τόνισε ο Τάκης Ζώτος, δικηγόρος, πολιτική αγωγή στη δίκη της ΧΑ, χαιρετίζοντας τους συνέδρους. «Το βλέπουμε και στη Βρετανία. Η εργατική τάξη κάνει το μεγαλύτερο απεργιακό κύμα και η ηγεσία του Στάρμερ (του Εργατικού κόμματος) απαγορεύει στους βουλευτές με απειλή διαγραφής να πάνε στις απεργίες ακόμα και για να χαιρετήσουν. Στη Γαλλία, εκατομμύρια απεργοί εδώ και δύο μήνες, αλλά το Σοσιαλιστικό και το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι πρακτικά ανύπαρκτα και ο Μελανσόν δεν αρκεί. Κι εδώ ο Τσίπρας απέναντι στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη δεν έκανε αριστερή αντιπολίτευση, ούτε καν συμβολικά. Ενδείξεις του πόσο δεξιά μπορούν να πάνε οι ρεφορμιστές. Ο κόσμος όμως είναι πολύ πιο μπροστά από τις ηγεσίες του διεθνώς. Αυτό το προχωρημένο στάδιο βάζει τις τεράστιες δυνατότητες για την επαναστατική αριστερά. Μαχητικά, ενωτικά, αλλά και αιχμηρά αντικαπιταλιστικά, με το ΣΕΚ να δίνει υποδείγματα για το πώς γίνεται αυτό».
«Στη Θεσσαλονίκη η πανεκπαιδευτική απεργία στις 15/2 ήταν τεράστια, με μαζική συμμετοχή από τους εργαζόμενους στα Μουσεία, τους καλλιτέχνες και τις κατειλημμένες σχολές του ΚΘΒΕ και του Βασιλικού Θεάτρου», σημείωσε ο Ευκλείδης Μακρόγλου, δικηγόρος, από τον πυρήνα της Καμάρας. «Οι καταλήψεις των καλλιτεχνών συμπληρώνουν δύο μήνες, ενώ και οι σχολές μπαίνουν στον αγώνα, με το τμήμα Μουσικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη να προχωράει κι αυτό σε κατάληψη. Ο κόσμος των καταλήψεων κοντράρει τις δυνάμεις της ρεφορμιστικής αριστεράς που προτείνουν ουσιαστικά την αναστολή του αγώνα τους. Αντίστοιχα στους νοσοκομειακούς, που με πρόταση του ΠΑΜΕ η απεργιακή συγκέντρωση έγινε 10 χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της πόλης. Σε αυτές τις συνθήκες, κομμάτια που δίνουν τον αγώνα σπάνε από τις ρεφορμιστικές ιδέες. Εκεί έχουμε να αλληλεπιδράσουμε. Να κάνουμε τον συντονισμό των μαχών οργανωμένο και συνειδητό. Έχουμε τις πρωτοβουλίες και τα εργαλεία, όπως η 8 Μάρτη και η 18 Μάρτη».
«Δώσαμε τη μάχη για το ζήτημα της ενότητας παίρνοντας την πρωτοβουλία για την Ενωτική Κίνηση της Ριζοσπαστικής και Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς», ανέφερε ο Γιώργος Πίττας, δημοσιογράφος στην Εργατική Αλληλεγγύη, από τον πυρήνα στο Γαλάτσι. «Σην κρίσιμη μάχη των εκλογών μπαίνουμε απαιτώντας να φύγει η κυβέρνηση της ΝΔ, έχοντας σαν εφόδια τα πολιτικά προχωρήματα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ανάμεσα σε άλλα, τις θέσεις της για τα ελληνοτουρκικά, τον ρατσισμό, τους φασίστες, θέσεις για τις οποίες έχουμε παίξει ρόλο ως ΣΕΚ για να διαμορφωθούν -και βέβαια τον αντικαπιταλιστικό της χαρακτήρα. Η προεκλογική περίοδος, μέσα στην οποία δίνονται φοβεροί αγώνες, είναι η τεράστια ευκαιρία να απαντήσουμε στα πολιτικά ερωτήματα που έχει ο κόσμος που παλεύει και να τον κερδίσουμε στο ΣΕΚ και στην επαναστατική αριστερά».
Μαζικές εκδηλώσεις
«Οι πυρήνες μας στα Δυτικά παρεμβαίνουν στο Δρομοκαΐτειο, στο ΨΝΑ και στο Αττικό, ενώ στην περσινή συνδιάσκεψη δεν είχαμε παρέμβαση σε κανένα νοσοκομείο», υπογράμμισε ο Σπύρος Γεωργακόπουλος, από τον πυρήνα του Περιστερίου. «Στο Δρομοκαΐτειο, ξεκινήσαμε με τις μαζικές εκδηλώσεις που έγιναν για την περσινή 8 Μάρτη, μετά για την Ψυχική Υγεία και με τη σταθερή παρέμβαση από συντρόφους του τοπικού πυρήνα σε συνεργασία με τα μέλη μας μέσα στο νοσοκομείο με την Εργατική Αλληλεγγύη, φτάσαμε να κατεβάζουμε δικό μας ψηφοδέλτιο στο σωματείο και να εκλέγουμε μέλος στο ΔΣ».
«Στη Νίκαια και τον Πειραιά κατορθώσαμε να κάνουμε μεγάλες εκδηλώσεις τη χρονιά που πέρασε», τόνισε η Πηνελόπη Κουτσουδάκη, εργαζόμενη στην Ιδιωτική Υγεία από τον πυρήνα Νίκαιας. Στο Κερατσίνι με αφορμή την απεργία διαρκείας της Κόσκο, δύο εκδηλώσεις στη Νίκαια για την έναρξη της δίκης της ΧΑ σε β' βαθμό και για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ενώ από τις μεγαλύτερες ήταν η εκδήλωση στο Κρατικό για την περσινή 8 Μάρτη, όπου μετά καταφέραμε για πρώτη φορά να συμμετέχουμε στις εκλογές του σωματείου. Φτάσαμε να γίνουμε δύο πυρήνες στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό. Φέτος, οργανώνουμε τέσσερις εκδηλώσεις για τις 8 Μάρτη, μία στη Νίκαια και άλλες τρεις σε εργατικούς χώρους.
«Έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να παίζουμε ηγεμονικό ρόλο ως ΣΕΚ στις σχολές», είπε ο Τάσος Τσιούνης, μεταπτυχιακός φοιτητής, από τον πυρήνα στον Βόλο. «Φτάσαμε εκεί γιατί μιλήσαμε πολιτικά πολύ ευρύτερα και πιο ανοιχτά σε κόσμο γύρω μας. Απευθυνόμαστε σε μια πολύ προχωρημένη νεολαία και εργατική τάξη, με κέντρο τη συζήτηση για τη στρατηγική της ανατροπής του καπιταλισμού. Ακούμε ταπεινά τους προβληματισμούς αυτού του κόσμου και προσπαθούμε να απαντήσουμε. Από την άλλη, ενάντια στις δυνάμεις που υπονομεύουν τη διάθεση του κόσμου βγαίνουμε με την αυτοπεποίθηση του ρόλου που παίζουμε».
«Η εικόνα από την πολύ μαζική συνέλευση των δασκάλων στον σύλλογό μου είναι ότι ο κόσμος είναι μπουχτισμένος και ζητάει όλες τις απαντήσεις», σημείωσε η Κατερίνα Τσαλταμπάση, δασκάλα από τον πυρήνα του Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη. «Από αυτή την ανάγκη αναδύεται ο ρόλος ενός επαναστατικού κόμματος. Αυτό κάναμε οι εκπαιδευτικοί του δικτύου “η Τάξη μας”. Ενώσαμε τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση με τα συνολικότερα. Η τοποθέτησή μου στη συνέλευση ήταν αυτή που απαντούσε πολιτικά και χειροκροτήθηκε γιατί έδινε την εικόνα ότι είμαστε πιο δυνατοί από την Κεραμέως, ως κομμάτι μιας τάξης που συνολικά κινείται. Έτσι κερδίσαμε να περάσει και το ψήφισμα για τις 8 Μάρτη».
«Είμαστε σε μια προεκλογική περίοδο που από τη μία όλος ο κόσμος ψάχνει πολιτικές απαντήσεις και από την άλλη όλες οι μάχες είναι ανοιχτές. Πάνω σε αυτό συσπειρώσαμε τα μέλη μας στον πυρήνα. Η συμμετοχή μας στην ΕΙΝΗ εξασφάλισε ότι στα Γιάννενα υπήρξε απεργιακή κινητοποίηση στις 22/2 και ότι θα υπάρχει απεργιακή συγκέντρωση στις 8 Μάρτη, την οποία οργανώνουμε και στις σχολές», ανέφερε η Λουίζα Γκίκα, γιατρός, μέλος ΔΣ ΕΙΝΗ από τον πυρήνα στα Γιάννενα, ενώ η Μαντώ Καλατζάκη, φοιτήτρια από τον πυρήνα στο Ηράκλειο Κρήτης, μίλησε για το μεγαλειώδες παγκρήτιο συλλαλητήριο στις 22/2: «Με τη διακίνηση της Εργατικής Αλληλεγγύης και με το κείμενο υπογραφών επικοινωνήσαμε με απεργούς, φοιτητές και μαθητές και οργανώνουμε μαζί τους τη συνέχεια στις 8 και τις 18 Μάρτη».
«Η παρέμβασή μας κάνει τη διαφορά στο Αττικό Νοσοκομείο», τόνισε η Θένια Ασλανίδη, γιατρός στο Αττικό, από τον πυρήνα του Αιγάλεω. «Η πλειοψηφία των συναδέλφων που στις 22/2 συγκεντρώθηκε στην πύλη και μετά κατέβηκε στη συγκέντρωση ήταν κόσμος ανένταχτος με τρομερά ερωτήματα, που δεν μπαίνει στον κόπο να του απαντήσει η αριστερά του νοσοκομείου, παρ' ότι έχει μεγάλη δύναμη στο σωματείο. Αυτή τη δουλειά την κάναμε εμείς με τη βοήθεια του τοπικού πυρήνα και με τη διακίνηση της εφημερίδας και του περιοδικού».
Ο Δημήτρης Καλπίδης, εργαζόμενος στον δήμο από τον πυρήνα Κορυδαλλού τόνισε:
«Αυτή τη στιγμή δίνουμε στον δήμο Κορυδαλλού 18 με 22 εφημερίδες τη βδομάδα. Βάζουμε στόχο να δυναμώσουμε στο σωματείο στις εκλογές στο τέλος του χρόνου. Χρειαζόμαστε νέα μέλη για να φτάσει η παρέμβασή μας σε όλους τους χώρους του δήμου, που παντού υπάρχει πρόσφορο έδαφος. Κερδίζουμε γιατί δεν έχουμε συντεχνιακή αντίληψη, αλλά δίνουμε πολιτικά τη μάχη».Α «Το ΣΕΚ έχει καταφέρει να έχει δυναμική παρουσία στο κίνημα των καλλιτεχνών και να κερδίζει διαρκώς την εμπιστοσύνη αυτού του κόσμου», υπογράμμισε ο Βασίλης Κουκαλάνι, από την ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών και τον πυρήνα της Χαμοστέρνας. «Η διοίκηση του ΣΕΗ με το ΚΚΕ καταψήφιζαν την κλιμάκωση με την απεργία διαρκείας. Στο Διοικητικό Συμβούλιο η αντικαπιταλιστική αριστερά έχει 2 έδρες και οι υπόλοιποι 15. Σε δύο συνελεύσεις με εκατοντάδες παρόντες, χάσαμε μόνο για 20 και 25 ψήφους την απεργία διαρκείας. Όμως όλα τα κρατικά θέατρα στη χώρα είναι υπό κατάληψη διαρκείας, σταματώντας την αλυσίδα παραγωγής. Προσπαθούσαμε διαρκώς να συντονίσουμε τους κλάδους και αυτή τη στιγμή γίνεται».
Εξορμήσεις
«Η Πάτρα είναι μια πόλη με δυνατή αριστερά», είπε ο Γιώργος Πελεκούδας, από τον πυρήνα της Πάτρας. «Παράλληλα με το δυνάμωμα των αγώνων, κάναμε την προσπάθεια και τα καταφέραμε να έχουμε συστηματικές παρεμβάσεις σε αυτόν τον κόσμο με εξορμήσεις στην πόλη και στους εργατικούς χώρους, σε νοσοκομεία, στον δήμο και αλλού. Η παρουσία μας ήταν κομβική στην πανεργατική απεργία στις 9/11. Δώσαμε τον τόνο και τον παλμό με τα συνθήματά μας και διακινήσαμε μαζικά την Εργατική Αλληλεγγύη. Η εκδήλωση της Ενωτικής Κίνησης ήταν επίσης μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση. Το αποτέλεσμα είναι ότι μεγάλωσε πολύ ο πυρήνας μας μέσα από το άνοιγμα του τελευταίου χρόνου με νεά μέλη».
Πολλές ήταν οι παρεμβάσεις που κέντραραν στον ρόλο του ΣΕΚ στις πολιτικές μάχες, ενάντια τον σεξισμό και την ομοφοβία, τον ρατσισμό και τους φασίστες.
«Η συνεισφορά μας σε έναν αγωνιστικό σύλλογο που την απόλυτη πλειοψηφία έχει το σχήμα των Παρεμβάσεων είναι οι πολιτικές πρωτοβουλίες για τις 8 και 18 του Μάρτη, η πολιτική συζήτηση για το πώς παλεύουμε ενωτικά και αντικαπιταλιστικά», επισήμανε η Μαριάννα Χρονοπούλου, δασκάλα από τον σύλλογο 'Αριστοτέλης' και τον πυρήνα Χαμοστέρνας. «Κάνουμε παρέμβαση στο σχολείο μου μαζί με τον τοπικό πυρήνα. Είναι πλούτος για τον πυρήνα να συνδεθεί και με τους γονείς και τον σύλλογό τους. Ο σύλλογος γονέων μαζί με τον σύλλογο διδασκόντων κάναμε εκδήλωση για την παιδική κακοποίηση».
«Το καλοκαίρι, έξω από το χωριό μου, μια ομάδα τριών ανθρώπων χωρίς διακριτικά και με περίστροφο μας σταμάτησαν να μας ζητήσουν τα στοιχεία μας», ανέφερε ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ, δάσκαλος από τον πυρήνα της Ξάνθης, μέλος ΔΣ του τοπικού ΣΕΠΕ. «Αυτά συμβαίνουν δυστυχώς σε μεγάλη έκταση στην περιοχή της Θράκης. Αυτά αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες. Το κράτος λειτουργεί σαν μια παρακρατική οργάνωση. Εντείνουν τις επιθέσεις και εις βάρος της μειονότητας. Ρίχνουν συστηματικά ρατσιστικό οχετό με αποκορύφωμα τη δήλωση βουλευτή της ΝΔ ότι ίσως θα πρέπει να παρακολουθείται ένα μέλος της μειονότητας γιατί μπορεί να είναι πράκτορας του Ερντογάν. Από την άλλη, έχουμε την τρομερή αλληλεγγύη του κόσμου στους σεισμόπληκτους στην Τουρκία».
«Μετά τον σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία, έχει ανοίξει μια νέα περίοδος», τόνισε η Δήμητρα Λιναρδάκη, δικηγόρος από τον πυρήνα του Νέου Ηρακλείου. «Αν πριν η κατάσταση ήταν αδιανόητη για τους πρόσφυγες τώρα τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Στην Ελλάδα απέναντι στο νέο προσφυγικό κύμα που δημιουργεί αυτή η κατάσταση στέλνουν το μήνυμα ότι τα σύνορα θα μείνουν κλειστά και επιφυλάσσουν σε αυτόν τον κόσμο επαναπροωθήσεις, ξύλο, δολοφονίες, βιασμούς. Είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος να σταματήσει αυτή η χυδαία πολιτική. Η διαδήλωση στις 18 Μάρτη να είναι ισχυρό χαστούκι στην κυβέρνηση, ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές και τους φασίστες».
«Τα τελευταία χρόνια υπάρχει στροφή της οικονομίας προς την έρευνα που έχει μαζικοποιήσει τον κλάδο των ερευνητών εδώ και διεθνώς», είπε η Μυρτώ Μαργέλη, ερευνήτρια, από τον πυρήνα της Αγίας Παρασκευής. «Πρόκειται για ένα νέο κομμάτι της εργατικής τάξης που ανακαλύπτει τη συνδικαλιστική του δύναμη. Την πρωτοβουλία να φτιάξει κλαδικό σωματείο πήρε η εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Στη συνέλευση πριν την πανεργατική 9/11, έφερα τα παραδείγματα από την απεργία στα νοσοκομεία και έτσι φτιάξαμε απεργιακή επιτροπή. Μπήκα στην επιτροπή υλοποίησης του σωματείου και πήραμε απόφαση για τις 8 Μάρτη για να βγάλουμε υλικά και παρεμβάσεις για να ξεσηκώσουμε για την απεργία».
«Υπάρχει ριζοσπαστικοποίηση στις ιδέες του κόσμου, και ιδιαίτερα της νεολαίας», υπογράμμισε η Ιζαμπέλα Μπασάρι, φοιτήτρια ΠΑΔΑ από τον πυρήνα Γαλατσίου. Το βλέπουμε στους μαθητές, όπως στο Μουσικό Ιλίου, που στηρίζουν μαζικά τα τρανς άτομα. Σήμερα πιο εύκολα ανοίγει η συζήτηση ότι το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση που δεν αποδέχεται τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα. Είμαστε ένα κόμμα που έχει πρωταγωνιστήσει από την αρχή σε όλες τις μάχες για την απελευθέρωση. Ως φοιτητές στο ΠΑΔΑ ανοίγουμε αυτή τη συζήτηση συνέχεια και στους συμφοιτητές μας και στους εργαζόμενους».
Ενάντια στις διακρίσεις
«Μπαίνοντας στο κόμμα πριν από 13 χρόνια, κατάλαβα από πολύ νωρίς ότι η πάλη για προσλήψεις στα νοσοκομεία πηγαίνει μαζί με τον αγώνα ενάντια στις διακρίσεις, τον σεξισμό και τον ρατσισμό», τόνισε η Κατερίνα Αβραμίδου, συνταξιούχος νοσηλεύτρια από τον πυρήνα Δυτικών Θεσσαλονίκης. «Μας άνοιξε τεράστια δυνατότητα να μιλήσουμε για αυτά στους εργατικούς χώρους το ότι τα τελευταία χρόνια η 8 Μάρτη είναι απεργία. Οι αφίσες και οι προκηρύξεις για τις 8 Μάρτη έχουν φτάσει σε πολλούς εργατικούς χώρους, στις καταλήψεις των καλλιτεχνών και στους δρόμους της πόλης».
«Είμαι υπερήφανη που έχουμε στο ΣΕΚ τόσο ξεκάθαρη θέση για τα ζητήματα του σεξισμού και της ομοφοβίας», ανέφερε η Ευγενία Βρούσσο, ιδιωτική υπάλληλος από τον πυρήνα Πατησίων. «Μέσα από το κόμμα έμαθα για τις ιδέες της απελευθέρωσης και ο πυρήνας μου εξελίχθηκε μέσα από αυτή τη συζήτηση και τη μάχη ενάντια στην καταπίεση. Και δεν είναι πάντα εύκολη αυτή η συζήτηση. Περιμένα πότε θα βγει το νέο βιβλιο για την τρανς απελευθέρωση, για να απαντήσω και στον χώρο δουλειάς μου όταν αντιμετωπίζω ακόμα και από συντρόφους της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς εμπόδια για να γραφτούν τρανς άτομα στο σωματείο. Έχω πεισμώσει να κάνω κεντρική μάχη την 8 Μάρτη στον ιδιωτικό τομέα και να οργανώσω εκδήλωση στον χώρο μου».
«Είναι νίκη του παγκόσμιου κινήματος ότι μιλάμε για γυναικοκτονίες, δηλαδή αναγνωρίζεται το σεξιστικό κίνητρο, και όχι “εγκλήματα πάθους” που έλεγαν παλιά», είπε η Κατερίνα Θωίδου, συμβασιούχος υγειονομικός και δημοτική σύμβουλος, από τον πυρήνα της Νίκαιας. «Επιμένουμε ότι το βάθεμα της κρίσης και οι επιθέσεις της κυβέρνησης είναι αυτά που έχουν επιδεινώσει αυτή την κατάσταση. Ανοίγει αυτή η συζήτηση και στους εργατικούς χώρους και οργανώνουμε την 8 Μάρτη. Δεν μπορούμε να κάνουμε αυτή τη δουλειά χωρίς την Εργατική Αλληλεγγύη. Είναι η εφημερίδα που διαψεύδει το αφήγημα της ρεφορμιστικής αριστεράς ότι ο κόσμος δεν κινείται. Για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της περιόδου, χρειάζεται να κινητοποιήσουμε το σύνολο των μελών μας».
«Στη Τμήμα των Θεατρικών Σπουδών έγινε μια τμηματική συνέλευση με μια πολύ ζωντανή διαδικασία με 70 άτομα και το αίτημα για κατάληψη», είπε η Πηνελόπη Τρομπέτα, φοιτήτρια στη Φιλοσοφική από τον πυρήνα του Ελληνικού. «Το ίδιο ίσχυε για τη γενική συνέλευση της Φιλοσοφικής που έγινε μετά με 180 άτομα. Μόνο εμείς κοντράραμε την άποψη ότι δεν μας παίρνει για κατάληψη, όπως και το ότι για μόνο 10 άτομα δεν υπάρχει απαρτία για να πάρουμε απόφαση να συνδεθούμε με το κίνημα καταλήψεων των καλλιτεχνών. Στη ΦΛΣ είναι και το Ιστορικό, που πρέπει να ξεσηκωθεί κι αυτό σε συντονισμό με τους εργαζόμενους των Μουσείων. Οργανώνουμε τη νέα συνέλευση, αλλά και εκδήλωση για τις 8 Μάρτη, κάνοντας εξορμήσεις με τα υλικά μας για να προβάλλουμε τις απεργίες και τις καταλήψεις, ανοίγοντας τη συζήτηση και για το επαναστατικό κόμμα».
Τεράστια εμβέλεια
«Παρά τις μικρές μας δυνάμεις έχουμε παίξει ρόλο με τις κεντρικές μας πρωτοβουλίες που έχουν τεράστια εμβέλεια», υπογράμμισε η Εύα Ντόκου, φοιτήτρια ΠΑΔΑ, από τον πυρήνα Ζωγράφου. «Οι μάχες μας ενάντια στον σεξισμό και ότι η 8 Μάρτη έγινε απεργιακή, καθόρισαν ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι βγήκαν μπροστά ενάντια στον παιδοβιαστή Δράκο και τη δίκη για τον Ζακ. Κερδίσαμε τη σύνδεση με τις απεργίες. Άλλαξαν ημέρα οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων για να μπορούν να καλέσουν στην απεργία των υγειονομικών. Ενάντια στους φασίστες κάναμε τη μεγαλύτερη και πιο ενωτική εκδήλωση των ΕΑΑΚ που έχει γίνει στο ΠΑΔΑ με την ΚΕΕΡΦΑ στο κέντρο».
«Έξω διαδραματίζεται μια ολόκληρη εξέγερση με τους καλλιτέχνες, στην οποία πρωταγωνιστεί η νεολαία», τόνισε η Ρεμπέκα Ρούσου, φοιτήτρια ΠΑΔΑ από τον πυρήνα στα Πατήσια. «Εκτός από τις άπειρες δράσεις, έχουμε ανοίξει με εκδηλώσεις στις σχολές όλα τα ζητήματα, από τις εκλογές στην Ιταλία και τον ρατσισμό μέχρι το πώς διώχνουμε την πανεπιστημιακή αστυνομία. Το 16% που πήραν τα ΕΑΑΚ στις εκλογές, είναι δέκα χιλιάδες άτομα που παλεύουμε μαζί για την ανατροπή».