Καταστολή
Γιάννης Μάγγος: Δεκτή η προσφυγή

Ο Γιάννης Μάγγος μετά την επίθεση που δέχτηκε από τα ΜΑΤ στα δικαστήρια του Βόλου. Το πλακάτ έγραφε: Βασίλης Μάγγος, Τιμωρία στους βασανιστές

Σε δήλωση προχώρησε ο Γιάννης Μάγγος, πατέρας του άδικα χαμένου από τα αστυνομικά χτυπήματα Βασίλη Μάγγου - μετά τον ξυλοδαρμό και του ίδιου του πατέρα από τα ΜΑΤ που είχαν αποκλείσει την είσοδο των δικαστηρίων του Βόλου την Τετάρτη 15 Μαρτίου. Όπως αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: 

«Μετά την απόρριψη των μηνύσεων που καταθέσαμε εμείς οι γονείς του Βασίλειου Μάγγου κατά των αστυνομικών που τον χτύπησαν αλύπητα έξω από το δικαστικό μέγαρο Βόλου, στο αστυνομικό αυτοκίνητο και στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, και κατά της απορριπτικής διάταξης του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ασκήσαμε προσφυγή ενώπιον της Εισαγγελέως Εφετών Λάρισας, η οποία έγινε εν μέρει δεκτή.

Κατόπιν αυτού, οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην κακοποίηση του Βασίλειου Μάγγου και όχι μόνο οι ήδη κατηγορούμενοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη, θα ελεγχθούν δικαστικά όχι μόνο για το κακούργημα της τέλεσης βασανιστηρίων αλλά και για άλλα αδικήματα. 

Αυτή είναι μία θετική εξέλιξη, δεδομένου ότι η Εισαγγελία Βόλου είχε σπεύσει να χαρακτηρίσει το αδίκημα των αστυνομικών ως επικίνδυνη σωματική βλάβη, κατηγορία που είναι ήσσονος σημασίας σε σχέση με τα αδικήματα που έχουν τελέσει και τα οποία τώρα θα διερευνηθούν από τις δικαστικές αρχές.

Η δίκη κατά των αστυνομικών που είχε προσδιοριστεί για τις 15/3/2023, αναβλήθηκε για τις 24/1/2024 λόγω ασθένειας ενός εκ των κατηγορουμένων.

Μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα η σχετική διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί και να ασκηθούν περαιτέρω ποινικές διώξεις και στους ήδη κατηγορούμενους, αλλά και στους άλλους αστυνομικούς που εμπλέκονται…».