Καταπίεση και απελευθέρωση
Nα γκρεμίσουμε την κυβέρνηση της σεξιστικής μαφίας

Οργανωμένη επιχείρηση τρομοκράτησης και φίμωσης της 12χρονης από τον Κολωνό που βίαζε και εξέδιδε ο Ηλίας Μίχος, καθώς και των συγγενών της, βρίσκεται σε εξέλιξη, έξι μήνες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου. Αυτό επιβεβαιώνει το χτύπημα με μαχαίρι που δέχτηκε την Δευτέρα 3 Απρίλη το κορίτσι μέσα στο σπίτι της από κουκουλοφόρο, επίθεση που δεν είναι η πρώτη εναντίον της ίδιας και της οικογένειάς της.

Όπως ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους την ίδια μέρα οι πληρεξούσιες δικηγόροι του κοριτσιού, Ασπασία Ταραχοπούλου και Αντωνία Λεγάκη: «Άγνωστος άνδρας, με καλυμένα χαρακτηριστικά και καλυμένα τα παπούτσια του με ποδονάρια, προσπάθησε να μπει από την πόρτα, η μικρή την έσπρωξε και πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι! Το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σπεύσει να φύγει.

Δύο ημέρες πριν, καθώς ο μικρός της αδελφός βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού, άγνωστος, σταμάτησε μπροστά του και βάζοντας το δάχτυλο μπροστά στο στόμα του, έκανε το σήμα “μη μιλάς” κι εξαφανίστηκε. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά απειλούνται, εφόσον προ ημερών άγνωστος πέταξε πέτρα και έσπασε το παράθυρο του δωματίου των παιδιών. Ο κίνδυνος είναι προφανής, όπως και η απειλή για να μην μιλήσουν».

Απροστάτευτη

«Έξι μήνες μετά την αποκάλυψη των βασανιστηρίων της 12χρονης, η Πολιτεία την έχει αφήσει απολύτως απροστάτευτη, στο έλεος των κυκλωμάτων που την εκμεταλλεύονταν. Καλούμε τις Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των παιδιών και καθιστούμε υπεύθυνους όλους τους θεσμικά και πολιτικά αρμόδιους για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά!», καταλήγουν.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι επιθέσεις αυτές έχουν στόχο να προστατέψουν τόσο τον Μίχο όσο και τους επώνυμους βιαστές στους οποίους ο ίδιος εξέδιδε τη 12χρονη, καθώς από τους εκατοντάδες που φαίνεται να εμπλέκονται στην υπόθεση, ελάχιστοι έχουν ακόμα, με ευθύνη των αρχών, ταυτοποιηθεί και φυλακιστεί. Το γεγονός ότι το κορίτσι είχε ζητήσει πρόφατα να κάνει νέα κατάθεση με στοιχεία και ονόματα (αίτημα που απέρριψε ως αόριστο η ανακρίτρια!), είναι σίγουρο ότι έπαιξε ρόλο για να κινητοποιηθεί το κύκλωμα μαστροπών και τράφικινγκ που από την πρώτη στιγμή επιχειρεί το κουκούλωμα και τη συγκάλυψη.

Σε μια υπόθεση που φτάνει μέχρι την Greek (Police) Mafia, η έλλειψη προστασίας του κοριτσιού και της οικογένειάς της από την δικαιοσύνη και την αστυνομία δεν προκαλεί καμιά έκπληξη. Οι ίδιες αρχές έβαλαν άλλωστε στη φυλακή την μητέρα του θύματος κατηγορώντας την προκλητικά χωρίς κανένα στοιχείο ως συνένοχη, ενώ η ίδια η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου είχε γνωστοποιήσει από το βήμα της Βουλής τον τόπο διαμονής του κοριτσιού. 

«Όλα αυτά τα συμβάντα, προφανώς δεν συνιστούν τυχαία γεγονότα, αλλά αποτελούν προσπάθειες εκφοβισμού της ανήλικης κόρης μου, για να σταματήσει “να μιλάει” σχετικά με όσα βίωσε», απαντά μέσα από τη φυλακή και η μητέρα της δωδεκάχρονης δια του πληρεξούσιου δικηγόρου της, Απόστολου Λύτρα. «Θέλω να καταστεί σαφές ότι, οποιαδήποτε προσπάθεια εκφοβισμού μας θα αποβεί άκαρπη, η αλήθεια θα λάμψει και όλοι όσοι έχουν κακοποιήσει την ανήλικη κόρη μου θα λογοδοτήσουν ενώπιον των Αρχών». Μαζί τους πρέπει να λογοδοτήσει και η κυβέρνηση των πλούσιων (εκ)βιαστών που τους καλύπτει.