Ο Καμίνης ενάντια στους συμβασιούχους

Την περασμένη εβδομάδα Καμίνης και Κακλαμάνης, ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συναντήθηκαν με τον υπουργό Εσωτερικών Καστανίδη θέτοντάς του το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων για τρία χρόνια, με το επιχείρημα ότι οι συμβασιούχοι είναι απαραίτητοι για την «αναμόρφωση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας».

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι το θέμα των συμβασιούχων του Δήμου Αθήνας θα τεθεί προς συζήτηση σε συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου και ότι θα δοθεί απάντηση πιθανά σε 10 μέρες. Εν τω μεταξύ, ενώ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης Ιούλη, κάτω από την πίεση των εκατοντάδων εργαζόμενων που είχαν συγκεντρωθεί, είχε αποφασιστεί ότι όλοι όσοι βγαίνουν με αρνητικές αποφάσεις από τα δικαστήρια θα υπογράψουν δίμηνες συμβάσεις, 300 συμβασιούχοι από την ΔΑΕΜ, την Διεύθυνση Αλλοδαπών, τα Ιατρεία είναι απολυμένοι γιατί υποτίθεται ότι αρνείται να υπογράψει η επίτροπος.

«Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να περιμένουμε την απάντηση από τους υπουργούς του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου που ετοιμάζουν χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων αλλά και μόνιμων εργαζόμενων μέσα στον Αύγουστο», αναφέρει προκήρυξη της «Σκουπιδιάρας». «Δημόσιες επιχειρήσεις κλείνουν και 7.000 εργαζόμενους τους πετάνε στο δρόμο. Πόση αξία έχει η υπόσχεση από τον Καστανίδη ότι θα δοθεί απάντηση σε δέκα μέρες στο αίτημα για τριετείς συμβάσεις; Καμία απολύτως. Ούτε ο Ρέππας, ούτε ο Βενιζέλος αποτελούν εγγύηση για θετική ανταπόκριση. Άλλωστε όταν λήγουν οι δέκα μέρες που θα μας απαντήσουν λήγουν και οι δίμηνες συμβάσεις για τους 206 συναδέλφους από την καθαριότητα. Τυχαίο; δεν το νομίζουμε. Η αντιμετώπιση του Δημάρχου και της κυβέρνησης είναι μια τακτική κωλυσιεργίας για να παρεμποδίσει το ξέσπασμα των αγώνων…

…Ακόμα και με το πιο απλό, τις σκηνές των αγανακτισμένων που με τα ΜΑΤ έβγαλε ο Καμίνης από το Σύνταγμα να τις στήσουμε εμείς έξω από το δημαρχείο, σαν αρχή. Με την συμπαράσταση όλων των Aθηναίων που ξέρουν τι θα σημάνουν για αυτούς οι απολύσεις μας. Θα χρειαστεί επίμονος απεργιακός αγώνας, καταλήψεις και συντονισμός για να μην χάσουμε τις δουλειές μας και να ξεκινήσει από τώρα. Τον Αύγουστο διάλεξε η κυβέρνηση να μας πετάξει το γάντι γιατί θεωρεί ότι είμαστε πιο ανοργάνωτοι, το σηκώνουμε και δίνουμε την απάντηση που ξέρουμε. ΤΩΡΑ!»

Διαβάστε επίσης τα άρθρα:
Ο Καμίνης ενάντια στους συμβασιούχους
...και το Σύνταγμα