Περιβάλλον
Έξω οι μπουλντόζες από το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας

25/4 Κινητοποίηση στη Ραφήνα ενάντια στην καταστροφή του ρέματος Φωτό Κίνηση για την Προστασία του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι κάτοικοι της Ραφήνας απαιτώντας να αποσυρθούν οι μπουλντόζες και να σταματήσει η καταστροφή που ξεκίνησε στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας το πρωί της Δευτέρας 24/4. 

«Το απόγευμα της ίδιας μέρας βγήκαμε με μικροφωνική και καλέσαμε τον κόσμο να συμμετέχει στη συγκέντρωση το πρωί της Τρίτης, όπου η μαζική παρουσία των κατοίκων κράτησε τις μπουλντόζες μέσα στο εργοτάξιο» δηλώνει στην Εργατική Αλληλεγγύη, η Εμμανουέλα Τερζοπούλου από την Κίνηση για την Προστασία και την Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας. «Την Δευτέρα κατατέθηκε αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ της απόφασης παραχώρησης του εργοταξίου στην Ιντρακάτ από το Δήμο Ραφήνας την οποία κατέθεσαν, η Κίνηση, πολίτες και δημοτικοί σύμβουλοι  της  αντιπολίτευσης ενώ την Τρίτη κατατέθηκαν ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσουν οι εργασίες στο Ρέμα. Μέχρι την απόφαση υπάρχει κάλεσμα για συγκεντρώσεις κάθε μέρα στις 8πμ στην είσοδο του εργοταξίου, ενώ το Σάββατο 30/4. στις 11πμ, θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Ραφήνας, συγκέντρωση και πορεία». 

Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση για την Προστασία και την Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας καταγγέλλει «τη βάρβαρη έναρξη του έργου διευθέτησης του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας. Οι μπουλντόζες της αναδόχου εταιρείας ΙΝΤΡΑΚΑΤ εισέβαλαν στην κοίτη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας και αποψίλωσαν την περιοχή της εκβολής στο πλαίσιο του έργου διευθέτησής του με φορέα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών… Το δεύτερο μεγαλύτερο ποτάμι της Αττικής απειλείται να μετατραπεί με τσιμεντοποίηση στον Κηφισό της Ανατολικής Αττικής, έναν οχετό ομβρίων… Η καταστροφή του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, που ξεκίνησε σήμερα δεν αποτελεί μια ακόμη άστοχη ενέργεια, αλλά προσχεδιασμένο οικολογικό έγκλημα…  Ας μη το επιτρέψουμε».