Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Μαζική αντιφασιστική διαδήλωση στην Πετρούπολη

22/4, Πετρούπολη. Φωτό: ΚΕΕΡΦΑ Πετρούπολης

Μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση έγινε το Σάββατο 22 Απρίλη στην Πετρούπολη, ύστερα από φασιστική επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Βοτανικός Κήπος που λειτουργεί στην γειτονιά. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι τοπικές επιτροπές της ΚΕΕΡΦΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ανάλογο αντιφασιστικό κάλεσμα για συγκέντρωση και πορεία υπάρχει την Πέμπτη 27 Απρίλη και στο Νέο Ηράκλειο, στις 6.30μμ, στην πλατεία ΗΣΑΠ.

Μια σειρά γεγονότα το τελευταίο διάστημα δείχνουν την απόπειρα των φασιστών να επανεμφανιστούν στις γειτονιές. Μέσα στον Απρίλη, φασίστες έγραψαν συνθήματα στο στέκι της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου. Σε Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια και Νέο Ηράκλειο φασιστικές/ναζιστικές ομάδες βρωμίζουν μόνιμα με ναζιστικά συνθήματα τους δρόμους και σκίζουν αφίσες. Η επίθεση στο Βοτανικό Κήπο ήρθε να επιβεβαιώσει την προσπάθεια.

Όπως ανέφερε η ΚΕΕΡΦΑ Ιλίου-Πετρούπολης-Αγ. Αναργύρων: «Φασίστες με καλυμμένα τα πρόσωπα επιτέθηκαν στον χώρο την ώρα που υπήρχε κόσμος που πραγματοποιούσε μαθήματα χορού. Έβρισαν τον κόσμο που υπήρχε, χαιρέτισαν ναζιστικά, ζωγράφισαν σβάστικα και πέταξαν κροτίδα ενώ γέμισαν ναζιστικά σύμβολα τους γύρω δρόμους...

Το δρόμο για τετοιες επιθέσεις ανοίγει η ρατσιστική κυβέρνηση της ΝΔ με τις ρατσιστικές της πολιτικές με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες σε νησιά και Έβρο, με τις φιέστες για την επέκταση του φράχτη του Έβρου και από τις μεθοδεύσεις Βορίδη που κάνει την καλύτερη διαφήμιση στο μόρφωμα του ναζί-δολοφόνου Καισδιάρη. Το αντιφασιστικό κίνημα με την εργατική τάξη και τη νεολαία μπροστά έβαλε στην φυλακή τους δολοφόνους της ΧΑ και θα συνεχίσει τον αγώνα για να μην ξαναβγούν οι φασίστες στις γειτονιές μας».