Εκπαίδευση και νεολαία
10 Μάη φοιτητικές εκλογές: Στηρίζουμε ΕΑΑΚ

10 ΜΑΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΑΑΚ

ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΑΠ-ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Στις φοιτητικές εκλογές στις 10 Μάη ψηφίζουμε-στηρίζουμε ΕΑΑΚ. Δυναμώνουμε τους αγώνες μας ενάντια στη κυβέρνηση των δολοφόνων, του ρατσισμού και του σεξισμού που θέλει να διαλύσει τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Mαυρίζουμε τη ΔΑΠ, χτίζουμε κίνημα ανατροπής με δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά.

Βαδίζουμε προς τις φοιτητικές και τις βουλευτικές εκλογές στις 10 και τις 21 Μάη αντίστοιχα με την εργατική τάξη και τη νεολαία ξεσηκωμένη. Είναι μία προεκλογική περίοδος που τον τόνο δίνουν οι απεργίες και οι καταλήψεις από τη μία, αλλά και η πολύπλευρη κρίση του συστήματος και της κυβέρνησης που το υπηρετεί.

Η έκρηξη της εργατικής τάξης και της νεολαίας μετά το έγκλημα στα Τέμπη με τις μεγάλες πανεργατικές απεργίες τον Μάρτη δεν ήταν ένα στιγμιαίο κινηματικό ξέσπασμα ούτε μία συναισθηματική έκρηξη, αλλά η εμπειρία και η συνέχεια των αγώνων ενάντια στη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Κυβέρνηση που δολοφονεί στα Τέμπη με τις ιδιωτικοποιήσεις, στα σύνορα με τη ρατσιστική πολιτική της, στα νοσοκομεία με την υποχρηματοδότηση και τη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Υγείας, στις γειτονιές με τους δολοφόνους μπάτσους. Οι εργάτες και η νεολαία που αντιστέκονται σε αυτές τις επιθέσεις δημιουργούν ένα μεγάλο αντισυστημικό ρεύμα που απεργεί και διαδηλώνει μαζικά, δίνει τις οικονομικές και πολιτικές μάχες, ριζοσπαστικοποιείται και αναζητά την προοπτική. 

Στην Παιδεία τα σχέδια της κυβέρνησης έχουν γνωρίσει πολιτική αλλά και ιδεολογική ήττα. Η Νέα Δημοκρατία όταν εκλέχτηκε τον Ιούλη του 2019 έβαλε σαν κεντρικό στόχο να επιτεθεί στο άσυλο, να τσακίσει την πολιτικοποίηση και τους αγώνες της νεολαίας, να τελειώνει με το φοιτητικό κίνημα και να προωθήσει τη διάλυση της δημόσιας-δωρεάν παιδείας προβάλλοντας το πανεπιστήμιο των επιχειρήσεων και της αγοράς που θα λειτουργεί με τα κριτήρια του κέρδους. Το φοιτητικό κίνημα κατάφερε να μπλοκάρει μεγάλο κομμάτι αυτών των επιθέσεων, την πανεπιστημιακή αστυνομία, την διάλυση της διδακτικής επάρκειας, τις ηλεκτρονικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Η ΔΑΠ κατέρρευσε στις προηγούμενες φοιτητικές εκλογές, φέτος διεκδικούμε όχι μόνο την ήττα της ΔΑΠ, αλλά ότι σειρά έχει ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση των δολοφόνων. 

Συνεχίζουμε τις μάχες που δώσαμε μαζί. Η δύναμη βρίσκεται στους αγώνες, στις 18 Μάρτη που οι φοιτητικοί σύλλογοι βγήκαν στο δρόμο μαζί με τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και όλο το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα για να διεκδικήσουμε σύνορα ανοιχτά για τη προσφυγιά. Στις 8 του Μάρτη όπου ενώσαμε την οργή ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις που δολοφονούν με την πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών και όλων των καταπιεσμένων στη μεγαλύτερη απεργία της δεκαετίας. Στους αγώνες που δώσαμε για να διώξουμε την αστυνομία από τα πανεπιστήμια. 

Έχουμε δύναμη όταν κάνουμε πράξη το σύνθημα «Φοιτητές-εργατιά μια φωνή και μια γροθιά». Παίρνουμε έμπνευση γιατί αυτή η έκρηξη είναι διεθνής, από τη Γερμανία και τη Βρετανία με τις μεγάλες απεργίες μέχρι τη Γαλλία που οι απεργοί διαδηλώνουν με το σύνθημα «Αν μας πάτε τη σύνταξη στα 64, θα σας πάμε στο Μάη του ‘68» και ξεσηκώνουν και τη νεολαία. Δείχνουν στην πράξη ότι η προοπτική του κινήματος είναι να γκρεμίσει αυτό το σύστημα, να επιβεβαιώσει ότι το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι η επανάσταση και ο σοσιαλισμός.

Στις 10 Μάη ψηφίζουμε-στηρίζουμε τα σχήματα ΕΑΑΚ που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων! Μαυρίζουμε τη κυβερνητική παράταξη της ΔΑΠ και συνεχίζουμε για να τελειώνουμε με τη κυβέρνηση των δολοφόνων. Στις εκλογές στις 21 Μάη στηρίζουμε και ψηφίζουμε την αντικαπιταλιστική αριστερά, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι αγώνες μας χρειάζονται την αριστερά που δε βάζει όριο, αλλά μπορεί να τους πάει μέχρι το τέλος, την αντικαπιταλιστική ανατροπή. 

Δυναμώνουμε την αντικαπιταλιστική αριστερά που οργανώνει τις συνελεύσεις, τις καταλήψεις, τις διαδηλώσεις, που ενώνει τις μάχες του φοιτητικού κινήματος με τους αγώνες της εργατικής τάξης, που συνδέει τους αγώνες ενάντια στο ρατσισμό, τον πόλεμο, τον σεξισμό και την καταπίεση και ανοίγει το δρόμο για να ανατρέψουμε το σύστημα που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ζωές μας. 

Ελάτε να παλέψουμε μαζί!

ΣΕΚ στις Σχολές

 


 

 

Εξορμήσεις παντού

Από την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των σχολών ξεκίνησαν οι εξορμήσεις των φοιτητών/ ριών του ΣΕΚ στις Σχολές.

«Τη Δευτέρα, πρώτη μέρα που άνοιξαν οι σχολές μετά τις διακοπές του Πάσχα, εξορμήσαμε στη Νομική της Αθήνας» μεταφέρει η Μαρίνα. «Ανοίξαμε τη συζήτηση για τις εξελίξεις και τις ανάγκες της περιόδου, βάζοντας κέντρο την αντιφασιστική συγκέντρωση αυτή τη Τετάρτη έξω από το Εφετείο. Με τη βοήθεια των υλικών μας, τις προκηρύξεις, την Εργατική Αλληλεγγύη και τις αφίσες, κάναμε τη σύνδεση για την ανάγκη μιας δυνατής και ενωμένης αντικαπιταλιστικής αριστεράς, μέσα και έξω από τις σχολές, που θα οργανώσει τη μάχη ενάντια στους φασίστες και το σύστημα». 

«Τη Δευτέρα γεμίσαμε τη Φιλοσοφική με αφίσες που καλούν σε στήριξη των ΕΑΑΚ. Στην εξόρμηση καλούσαμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Τετάρτη 26/4 στο Εφετείο», λέει στην Εργατική Αλληλεγγύη η Ηδονή. «Είχαμε πολύ καλή ανταπόκριση. Είναι γενικευμένη η συνειδητοποίηση ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε τους φασίστες, το κόμμα του Κασιδιάρη ή όποιο άλλο, να ξαναμπούν στη Βουλή. Μαζί με αυτό άνοιγε η συζήτηση για το ρατσισμό στα σύνορα, το φράχτη στον Έβρο, τις επαναπροωθήσεις, την πρόσκληση του Μητσοτάκη στη Μελόνι και συνολικά για τη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης. Οι φοιτητικές και οι βουλευτικές εκλογές ήταν το άλλο σημαντικό ζήτημα που ανοίγαμε στη συζήτηση. Υπάρχει η διάθεση για συμμετοχή στις εκλογές και στη Φιλοσοφική φαίνεται να υπάρχει ρεύμα στα αριστερά. Η περσινή ήττα της ΔΑΠ έχει δυναμώσει το φοιτητικό κίνημα, έχει δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους φοιτητές/ριες. Θα συνεχίσουμε τις εξορμήσεις μας οργανωμένα και συστηματικά για να ενισχύσουμε την αντικαπιταλιστική αριστερά, τα ΕΑΑΚ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η χρονιά που πέρασε ήταν γεμάτη με αγώνες υπεράσπισης της δημόσιας δωρεάν Παιδείας, ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία, για την παιδαγωγική επάρκεια, με καταλήψεις μετά τη δολοφονία στα Τέμπη, μάχες ενάντια στο σεξισμό και το ρατσισμό. Με τις δυνάμεις των ΕΑΑΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δώσαμε αυτές τις μάχες, έτσι θα πάμε στις εκλογές και θα συνεχίσουμε».

 

Τετάρτη 26/4

ΠΑΔΑ1, 11πμ κεντρικός διάδρομος 

Φιλοσοφική Αθήνας 11πμ αίθριο 

Νομική Αθήνας 4.30μμ 

ΑΣΚΤ 2μμ στη γενική συνέλευση

Ιχθυολογία Βόλου 12μ 

Πέμπτη 27/4

ΠΑΔΑ1, 11πμ 

ΠΑΔΑ2, 2μμ 

Πάντειος 

Φιλοσοφική Αθήνας 

Πανεπιστήμιο Πειραιά

Αρχιτεκτονική Βόλου 12μ

Θόλος 12μ 

Τρίτη 2/5

ΠΑΔΑ1 10πμ 

ΠΑΔΑ2 12μ 

ΑΣΚΤ 2μμ 

Πάντειος