Οι στρατηγοί χτυπούν στην πλατεία Ταχρίρ

Έγιναν συλλήψεις πολλών αγωνιστών. Οι οικογένειες των ανθρώπων που δολοφονήθηκαν από το καθεστώς του Μουμπάρακ στη διάρκεια της επανάστασης παρέμεναν στην πλατεία από τις 8 Ιούλη. Ζητάνε δικαιοσύνη και διώξεις κατά των δολοφόνων των παιδιών τους. Η ένταση είχε αυξηθεί μετά τη διαδήλωση της Παρασκευής με την πανεθνική κινητοποίηση των ισλαμιστών.

Οι Επαναστάτες Σοσιαλιστές, το Δημοκρατικό Κόμμα των Εργατών, οι Λαϊκές Επιτροπές Υπεράσπισης της Επανάστασης, η οργάνωση “Οχι Στρατοδικεία” και το κίνημα Κιφάγια αποφάσισαν να παραμείνουν στην πλατεία.

Λίγο πριν από την εκκαθαριστική επιχείρηση του στρατού και της αστυνομίας, ο Χισάμ Φουάντ (που είχε συμμετάσχει στο Μαρξισμό 2011 στην Αθήνα) δήλωσε: “Αναμφίβολα η κατάληψη της πλατείας έχει πετύχει σημαντικά αποτελέσματα. Εχει ξαναφέρει την επανάσταση στην πλατεία Ταχρίρ και ανάγκασε το καθεστώς να υποχωρήσει σε μια σειρά αιτήματα των επαναστατών, παρότι φυσικά υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν. Θα συνεχίσουμε την κατάληψη της πλατείας, παραμένοντας πιστοί στις επιθυμίες ενός σημαντικού τμήματος των οικογενειών των μαρτύρων. Όμως, η Αιγυπτιακή Επανάσταση δεν είναι μόνο η πλατεία Ταχρίρ. Πρέπει να την απλώσουμε σε όλους τους δρόμους και σε όλους τους εργατικούς χώρους”

Διαβάστε επίσης τα άρθρα:
Έξι μήνες από το ξέσπασμα της Eπανάστασης στην Αίγυπτο
Ιντιφάντα, αντιπολεμικό κίνημα, απεργίες. Μια επανάσταση που για χρόνια ήταν στα σκαριά
ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Η επανάσταση σε κρίσιμη καμπή
Οι απεργίες και τα ανεξάρτητα συνδικάτα δυναμώνουν