Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Τον έστειλαν νοσοκομείο επειδή ζητούσε τα δεδουλευμένα

O Σατζάτ Αλί μετά την επίθεση που δέχτηκε. Φωτό: ΚΕΕΡΦΑ

Δύο επιθέσεις σε μετανάστες εργαζόμενους κατήγγειλαν την περασμένη εβδομάδα η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας και η ΚΕΕΡΦΑ.

Η πρώτη αφορά τη ρατσιστική επίθεση ενός εργοδότη κτηνοτρόφου στη Κρήνη Φαρσάλων σε βάρος του μετανάστη εργάτη από το Πακιστάν Σατζάτ Αλί, 37 ετών που ζητούσε να πάρει τα δεδουλευμένα του. Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η ΚΕΕΡΦΑ με το θύμα μέσα στα αίματα πεσμένο στο έδαφος μετά την επίθεση, συγκλονίζουν. Σύμφωνα με την καταγγελία:

«Η εργοδοτική βία πάει χέρι-χέρι με το ρατσισμό καθώς η κυβέρνηση έχει αφήσει έρμαιο των ορέξεων του κάθε αφεντικού τους μετανάστες εργάτες που δεν έχουν χαρτιά. Με τις ρατσιστικές της πολιτικές η κυβέρνηση οπλίζει το χέρι του κάθε ρατσιστική εργοδότη να αντιμετωπίζει με την βία τους εργάτες. Τα περιστατικά απλήρωτων εργατών στην περιοχή δεν είναι μεμονωμένα καθώς υπάρχουν και άλλες καταγγελίες στην διάθεσή μας. Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, τα σωματεία της πόλης, το φοιτητικό κίνημα, να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη ενάντια στη εργοδοτική βία, το ρατσισμό… Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία του δράστη. Να δοθούν άμεσα χαρτιά στο θύμα της επίθεσης». 

Η δεύτερη επίθεση έγινε σε βενζινάδικο της Καλλιθέας, όπου o εργάτης Φιάζ Μοχάμεντ το πρωί της Κυριακής 23 Απρίλη σε απόπειρα ληστείας δέχθηκε αλλεπάλληλες μαχαιριές στο πόδι και στα χέρια με αποτέλεσμα να τον παραλάβει ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο ΚΑΤ. O δράστης συνελήφθη και ο Φιαζ άσκησε μήνυση εναντίον του για την δολοφονική επίθεση που δέχτηκε.

Αλλά «η θεραπεία του θα κρατήσει αρκετό διάστημα καθώς υπάρχουν πλήγματα στο τένοντα και αδυνατεί να χρησιμοποιήσει το χέρι του για να εξυπηρετηθεί και προφανώς για να συνεχίσει να εργάζεται» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ. «Η εργοδοσία οφείλει να ανταποκριθεί στα δικαιώματα που απορρέουν από την εργατική νομοθεσία σύμφωνα με την οποία το συμβάν αποτελεί εργατικό ατύχημα και προβλέπει αναρρωτική άδεια και κάλυψη από τον ασφαλιστικό του φορέα. Ο Φιάζ Μοχάμεντ μας μετέφερε ότι εργάζεται επί 11 χρόνια στην συγκεκριμένη επιχείρηση, 12 ώρες βάρδια. Καλούμε τα συνδικάτα να στηρίξουν τον Φιάζ Μοχάμεντ και να οργανώσουν στις γραμμές τους όλους τους εργαζόμενους στα βενζινάδικα, ντόπιους και μετανάστες. Να καταπολεμήσουν την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία».