Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Θεσσαλονίκη: Mιχαλολιάκοι και Κασιδιάρηδες, θα μας βρείτε μπροστά σας

Φασιστική επίθεση πραγματοποίησε τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής το απόγευμα της Τετάρτης 26 Απριλίου στην Καλαμαριά μέσα στον χώρο όπου γινόταν έκθεση από τον Βορειομακεδόνα καλλιτέχνη Σεργκέι Αντρέεφσκι, κατεβάζοντας τα έργα του. «Την ίδια μέρα που ο ναζί Κασιδιάρης υπέβαλε την υποψηφιότητα του μορφώματός του στις βουλευτικές εκλογές μπήκαν σε δράση και τα τάγματα εφόδου των χρυσαυγιτών για να υπογραμμίσουν την συνέχεια με το νέο αρχηγό» αναφέρει στην καταγγελία της η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης.

«Τα φασιστοειδή, με ορμητήριο τα “γραφεία” τα οποία η κυβέρνηση της ΝΔ τους επιτρέπει να είναι ακόμη ανοιχτά, προχώρησαν σε έφοδο μέσα στον χώρο όπου γίνεται έκθεση, κόλλησαν και αφίσες με την υπογραφή της ΧΑ έξω από τον χώρο και αποχώρησαν. Παρότι το αστυνομικό τμήμα της περιοχής βρίσκεται απέναντι από το χώρο της επίθεσης, οι χρυσαυγίτες διέφυγαν ανενόχλητοι. 

Οι νεοναζί επιχειρούν να βγουν ξανά στο προσκήνιο, εκμεταλλευόμενοι τη δωρεάν διαφήμιση που τους παρέχει η κυβέρνηση με την προκλητική ρατσιστική ρητορεία για επέκταση του φράχτη στον Έβρο και με τις απανωτές θεσμικές παλινωδίες γύρω από τη συμμετοχή του ναζιστικού μορφώματος του Κασιδιάρη στις εκλογές, στην προσπάθειά της ΝΔ να ανασυντάξει τη δεξιά πολυκατοικία.

Αγκαλιές

Την ώρα που ο ναζί Κασιδιάρης κάνει τον ελιγμό, με την στήριξη στελεχών του κράτους και του συστήματος για να διασωθεί, ανασυντάσσονται τα δολοφονικά τάγματα εφόδου και οργανώνουν επιθέσεις. Οι αγκαλιές των ανθρώπων του κρατικού μηχανισμού, με δημοσιεύματα στο τύπο πρώην δικαστικών και άλλων, του άνοιξαν την όρεξη να διεκδικήσει φανερά, με την δική του υποψηφιότητα στη Βουλή, ότι το νέο μόρφωμα “Έλληνες ΓΤΠ” θα αποτελέσει τη νέα στολή μασκαρέματος της γνωστής ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. 

Ταυτόχρονα, οι χρυσαυγίτες επιχειρούν σε αυτές τις συνθήκες να ανασυνταχθούν κι αυτοί προεκλογικά: με τις ευλογίες της κυβέρνησης ανάρτησαν ξανά την πινακίδα της ΧΑ στα γραφεία τους τη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση (στην ταράτσα του κτιρίου) την περασμένη Παρασκευή, ανήμερα της επετείου του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967. Θα μας βρουν μπροστά τους!» 

• Το απόγευμα της Τρίτης 2/5, την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο, αναμενόταν η απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με τη συμμετοχή ή όχι του φασιστικού κόμματος του Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μάη.