Γράμματα και σχόλια
Καλό ταξίδι Τάσο

Τάσος Σταυρόπουλος

Θλίψη σκόρπισε στους/στις εκπαιδευτικούς η απώλεια του συναδέλφου Τάσου Σταυρόπουλου, που έφυγε από τη ζωή την Πρωτομαγιά. Τα τελευταία χρόνια ήταν πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (ΠΕΣΕΚ).

Συνετέλεσε καθοριστικά τόσο στη συγκρότηση της ΠΕΣΕΚ και τη δημιουργία παραρτημάτων της σε όλες τις πόλεις όσο και στην αγωνιστική υπεράσπιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Μέσα από τις γραμμές της, πάλευε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής σύνταξης από την κυβέρνηση της ΝΔ, για να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι Κατρούγκαλου σχετικά με τα ηλικιακά όρια και τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων για να μην καταντήσουν οι συντάξεις προνοιακά επιδόματα.

Επιδίωκε την ανάπτυξη συντονισμένων και ενωτικών αγώνων, σε σύγκρουση με τις μνημονιακές πολιτικές και τις πολιτικές δυνάμεις που τις εφαρμόζουν. Είχε εξειδικευμένη γνώση για το ασφαλιστικό και παρείχε κατατοπιστικές πληροφορίες στους/στις εκπαιδευτικούς, χωρίς κανένα αντάλλαγμα, μέσα από κείμενα, προσωπική επικοινωνία και τις εκδηλώσεις, που οργάνωναν τα εκπαιδευτικά σωματεία.

Μαχητικός ο Τάσος, με συναδελφικότητα, ήθος, ευαισθησίες και ανιδιοτέλεια στους ταξικούς αγώνες και μεγάλη προσφορά στο εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα. Τον θυμάμαι, ως πρόεδρο της Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, να αγωνίζεται για έναν καλύτερο κόσμο, τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία, τα εργασιακά μας δικαιώματα. Πίστευε ακράδαντα στην ανάγκη της οργανωμένης πάλης και της ενωτικής δράσης όλων των εργαζομένων, όπως αναφέρει η ΠΕΣΕΚ στην ανακοίνωσή της. Καλό ταξίδι Τάσο, συνεχίζουμε στον δρόμο του αγώνα.

Ντίνα Γκαρανέ,
εκπαιδευτικός Γ’΄ΕΛΜΕ Αθήνας