Εργατικό κίνημα
STOP στη δίωξη της Αργυρής

Εκδήλωση στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο για τη συνδικαλιστική δίωξη της Αργυρής Ερωτοκρίτου

Οι περιοδείες και οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης στη γιατρό Αργυρή Ερωτοκρίτου στα νοσοκομεία συνεχίστηκαν με επιτυχία και την περασμένη βδομάδα στα νοσοκομεία Αγία Όλγα, Δρομοκαΐτειο και Κρατικό Νίκαιας. Στο νοσοκομείο Σωτηρία η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 17 Μάη στις 12 το μεσημέρι στο Κυλικείο.

Παρέμβαση και εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Μάη στο νοσοκομείο Αγία Όλγα. «Η συζήτηση -και η γύρα στο νοσοκομείο- ήταν πραγματικά μεγάλη», μας μεταφέρει ο Μιχάλης Βερβέρης, εργαζόμενος στο νοσοκομείο. «Όλοι/ες οι συνάδελφοι/ισσες έδειχναν την αλληλεγγύη τους, ενώ αρκετοί υπέγραψαν στο κείμενο καμπάνιας ενάντια στη δίωξη. Στη εκδήλωση που ακολούθησε στο αμφιθέατρο η συζήτηση ήταν έντονη. Εκφράστηκαν πολλές απόψεις για το πώς μπορεί να αλλάξει η θλιβερή κατάσταση του σωματείου και πως θα ξεφορτωθούμε τη ΝΔ. Χαρακτηριστικό δείγμα των πολιτικών αναζητήσεων ήταν ότι 9 εργαζόμενοι έκαναν την επιλογή να προμηθευτούν το περιοδικό Σοσιαλισμός από τα Κάτω, ενώ όλοι παραδέχονταν πως πρέπει να μαζευόμαστε πιο συχνά στο νοσοκομείο για να μπορούμε να ανταλλάσσουμε απόψεις και να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».

«Η συζήτηση στο Ψ.Ν.Α. Δρομοκαΐτειο στις 12/5 χαρακτηρίστηκε όχι μόνο από μεγάλη συμμετοχή, αλλά στην ουσία της θύμισε γενική συνέλευση εργαζομένων!», μας είπε η Μαρία Μπολοβίνα, κοινωνική λειτουργός στο νοσοκομείο. «Η επιτυχία αυτής της εκδήλωσής όμως, όπως κι η μεγάλη αλληλεγγύη στην Αργυρή Ερωτοκρίτου, δεν έπεσε από τον ουρανό. Έχουμε δώσει όλοι/ες μαζί τη μάχη της υποστήριξης των ασθενών μας, κόντρα στις προσπάθειες διάσπασης και διχασμού, στις πιο αντίξοες συνθήκες. Ταυτόχρονα όμως έχουμε βρεθεί τόσο με την Αργυρή Ερωτοκρίτου -η οποία άνοιξε στο νοσοκομείο μας τη συζήτηση για την απεργιακή 8 Μάρτη δύο χρόνια πριν- όσο και με το σωματείο του Γ.Ν.Α Γεννηματάς, τον Άγιο Σάββα και πολλά άλλα νοσοκομεία σε μια σειρά μάχες του υγειονομικού κινήματος, μαζί με το Συντονιστικό Νοσοκομείων.

Το “τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να στηρίξουμε την καμπάνια της επιστροφής σου στο Νοσοκομείο;” όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από τους συμμετέχοντες, δέθηκε με τη συζήτηση για το ποιος πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις μέσα στα νοσοκομεία και τι σημαίνει ο εργατικός έλεγχος. Το συμπέρασμα ήταν πως οι προσπάθειες της κυβέρνησης να “ξεμπερδεύει” με τους συνδικαλιστές καταλήγουν σε ξεσηκωμό για να υπερασπιστούμε τον συνδικαλισμό, αλλά και θα κερδίσαμε όλα τα αιτήματά μας».