Η Αριστερά
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αντικαπιταλιστές στη μάχη των εκλογών

Προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Γιάννενα

Αγωνιστικά και αντικαπιταλιστικά, μέχρι την τελευταία ημέρα, συνεχίστηκε η προεκλογική καμπάνια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλη τη χώρα. Μετά την επιτυχημένη κεντρική συγκέντρωση στα Προπύλαια τη Δευτέρα 15 Μάη, τη σκυτάλη πήραν οι άλλες πόλεις με επίσης μαζικές και μαχητικές συγκεντρώσεις. 

Γιάννενα

Σε ψήφο ανατροπής κάλεσαν, στη γεμάτη αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας, οι ομιλητές και οι ομιλήτριες στη συγκέντρωση στα Γιάννενα την Τρίτη 16 Μάη. «Η συμμετοχή δεκάδων αγωνιστών/τριών από τους χώρους δουλειάς και των σχολών ήταν έμπνευση για να κλιμακώσουμε τη δράση μας στην τελική ευθεία», μας είπε η Λουίζα Γκίκα, υποψήφια στο νομό Ιωαννίνων που ήταν και ομιλήτρια.

Η ίδια μαζί με τους συνυποψήφιούς της Φωτεινή Γκούρα και Νίκο Ζήκο άνοιξαν την εκδήλωση και ακολούθησαν ο Δημήτρης Ζώτος, δικηγόρος της οικογένειας του Σαχζάτ Λουκμάν και πολλών θυμάτων ρατσιστικής βίας, υποψήφιος στην Α' Αθήνας και ο Μιχάλης Ρίζος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων στο Αττικό Νοσοκομείο. Παρότι ο καιρός δεν επέτρεψε να γίνει η συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία όπως ήταν προγραμματισμένο, οι σημαίες δεν σταμάτησαν να ανεμίζουν ενώ οι ομιλίες εναλλάσσονταν με συνθήματα για την ανάγκη της σύγκρουσης με το σύστημα, για την αντικαπιταλιστική ανατροπή.

 

 

Πάτρα 

Ακολούθησε την Τετάρτη 17/5 η προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Όλγας στην Πάτρα, με τη συμμετοχή πάνω από 100 ατόμων, εργαζόμενων από νοσοκομεία, σχολεία, ιδιωτικό τομέα, φοιτητών/τριών και νέων από διάφορες σχολές και χώρους, αγωνιστών/τριών των κινημάτων. Τη συγκέντρωση άνοιξε η Κωνσταντίνα Λιόντου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια, μέλος του συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας και συνέχισαν οι υποψήφιοι στο νομό Αχαΐας Γιάννης Αγγελόπουλος, μέλος του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης και Χρήστος Κοσίνας, υπ. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων στην Έρευνα και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση -Παράρτημα Αχαΐας, μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στο τέλος των ομιλιών, παρουσιάστηκε ολόκληρο το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον νομό Αχαΐας.

Το μήνυμα που δόθηκε τόσο από τους ομιλητές όσο και από τον κόσμο που παρευρέθηκε και συμμετείχε στη συγκέντρωση ήταν, όπως αναφέρει η τοπική ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πως: «Στήριξη-ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημαίνει μία πραγματική εργατική αντιπολίτευση. Για να φέρουν οι αγώνες στο σήμερα πραγματικές ουσιαστικές νίκες για την ταξικά πληττόμενη πλειοψηφία. Για αγώνες ρήξης και ανατροπής που θα ετοιμάζουν την εργατική αντεπίθεση για την ολική ανατροπή του βάρβαρου αυτού συστήματος».

 

 

Θεσσαλονίκη

Μαζικότατη ήταν την επόμενη μέρα και η προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη που έγινε στην ΕΔΟΘ. Την παρουσίαση έκανε η υποψήφια με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης Χρύσα Καλογεράκη και ακολούθησαν οι συνυποψήφιοί της Νίκος Χατζάρας, μέλος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Αμπελοκήπων Μενεμένης, Θανάσης Αγαπητός, πρώην περιφερειακός σύμβουλος κεντρικής Μακεδονίας, πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Αβραμίδου, συνταξιούχος νοσηλεύτρια στο ΨΝΘ και μέλος της Κίνησης για την Απεργιακή 8 Μάρτη, Λήδα-Μαρία Δώδου, περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, ερευνήτρια, Δήμητρα Κομνιανού, συγκοινωνιολόγος, πρώην μέλος ΔΣ Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας και Χρήστος Καλουδάς, φοιτητής στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς Υπολογιστών του ΑΠΘ.

Το γεγονός ότι η εκδήλωση μεταφέρθηκε λόγω καιρού σε κλειστό χώρο δεν εμπόδισε να γίνει μια μεγάλη συγκέντρωση όπου κυριαρχούσε η αισιοδοξία και η αποφασιστικότητα για την κλιμάκωση των αγώνων απέναντι στο σύστημα της φτώχειας, του πολέμου, του ρατσισμού και του σεξισμού. «Κοντά 200 άτομα παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση, εργαζόμενοι/ες από δήμους, σχολεία, νοσοκομεία και άλλους χώρους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, φοιτητές και φοιτήτριες από πολλές σχολές, συνταξιούχοι», μας είπε ο Ευκλείδης Μακρόγλου, από το ΣΕΚ Θεσσαλονίκης.