Εργατικό κίνημα
Κάτω τα χέρια απ’ το νερό

2/4, Πλ. Αριστοτέλους. Φωτό: Έφη Γεωργακοπούλου

Σύσκεψη για να ανοίξει η καμπάνια για απεργία στους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού οργανώνει ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης την Τετάρτη 31/5 στο κτίριο της ΕΥΔΑΠ στον Περισσό. Υπάρχει ανάγκη για συνέχεια των δράσεων μετά την ιστορική συναυλία των εργαζόμενων της ΕΥΑΘ στη Θεσσαλονίκη και της Πρωτοβουλίας για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού στο Πέραμα.

Κάτω από αυτή την πίεση των δεκάδων χιλιάδων που συγκεντρώθηκαν αναγκάστηκε ο Μητσοτάκης να πει ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσει το νερό. Κανείς δεν έχει αυταπάτες ότι λέει την αλήθεια. Έκανε τα πάντα για να προχωρήσουν πριν τις εκλογές τα βήματα που ανοίγουν τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, με αποκορύφωμα την ψήφιση του νόμου για την ίδρυση της Ρυθμιστικής Αρχής Υδάτων. Χρειάστηκαν αποφάσεις επί αποφάσεων του ΣτΕ και συνεχείς κινητοποιήσεις για να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος σε ιδιώτες. 

Δεν χρειάζεται αναμονή για να κλιμακώσουμε τον αγώνα μέχρι η ΝΔ να κάνει το επόμενο βήμα. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, γιατί ξέρει ότι αυτό θα σημάνει αυξήσεις, χειρότερη ποιότητα και αντεργατικές επιθέσεις. Το επόμενο βήμα να είναι δικό μας, με απεργία σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ και μια πανεργατική κινητοποίηση που θα τσακίσει προεκλογικά τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Μητσοτάκη και θα ανατρέψει τη Ρυθμιστική Αρχή και κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης.