«Επιβεβαιώνουμε ότι το όχημα που φέρεται να εμπλέκεται με τη δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε χθες το βράδυ στον Κορυδαλλό ανήκει στην εταιρεία Ειδήσεις Ντοτ Κομ Α.Ε. από το 2010. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν παροπλισμένο και δεν γνωρίζουμε πώς βρέθηκε στην κατοχή του δολοφονηθέντος. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με της Αρχές για κάθε περαιτέρω πληροφορία και συνδρομή».
Αυτή ήταν η ανακοίνωση του ΣΚΑΪ, ιδιοκτησίας Αλαφούζου, σχετικά με την εκτέλεση με καλάζνικοφ των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη, που επέβαιναν στο συγκεκριμένο θωρακισμένο όχημα, σε μια ακόμη δολοφονία (25 τα τελευταία 4 χρόνια ανάμεσα σε αυτές και εκείνη του δημοσιογράφου Γ. Καραϊβάζ) που αφορά τον πόλεμο στο εσωτερικό της λεγόμενης Greek Mafia.
Το όνομα του Ρουμπέτη, έγινε γνωστό το 2007 όταν είχε δολοφονήσει μαζί με άλλους τον οπαδό του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλο, δολοφονία για την οποία είχε καταδικαστεί σε 12ετή φυλάκιση. Στη συνέχεια, ανελίχθηκε σε ένα από τα «γνωστά» ονόματα της Greek Mafia ως δεξί χέρι επιφανών και δολοφονημένων μελών της, εμπλεκόμενος στο λαθρεμπόριο καυσίμων, με μια σειρά από καταδίκες και κατηγορίες να τον βαραίνουν ακόμη και για συμμετοχή σε συμβόλαια θανάτου. Όλα αυτά δεν τον εμπόδισαν, όχι μόνο να κυκλοφορεί με το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ΣΚΑΙ αλλά και να περπατά περήφανα με μια κάρτα διαπίστευσης στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου ακριβώς πίσω από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Μαρινάκη, όπως φαίνεται σε φωτογραφία που κυκλοφορεί στον Τύπο.
Ο Ρουμπέτης, όπως ανέφεραν μια σειρά από δημοσιεύματα, όχι μόνο ήταν σεσημασμένος αλλά παρακολουθούνταν από την ΕΛ.ΑΣ, στα πλαίσια ενός επιχειρησιακού σχεδίου με το όνομα «Σκιές» που περιλάμβανε τη συστηματική, φανερή παρακολούθηση οκτώ ηγετικών μελών της Greek Mafia, «μια τακτική» που σύμφωνα με τα ΝΕΑ, «φέρεται να απέδωσε καρπούς στην συγκέντρωση στοιχείων ενώ στο ίδιο διάστημα δεν είχε υπάρξει καμιά αιματηρή επίθεση» - σχέδιο το οποίο διεκόπη.
Αλλά σε προχθεσινή της ανακοίνωση η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ διέψευσε τα παραπάνω. Υποστήριξε πως οι ειδήσεις ότι «υπηρεσίες και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας γνώριζαν για επικείμενες εγκληματικές ενέργειες, συνομιλούσαν με μέλη κυκλωμάτων, καθώς και ότι διακόπηκε επιχείρηση παρακολούθησης από ειδική ομάδα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
«Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ προχώρησε σε πρωτοφανή, παραπλανητική διάψευση ότι υπήρχε πρόγραμμα επιτήρησης μελών του οργανωμένου εγκλήματος και “φιλικές συναντήσεις” αστυνομικών με ποινικούς παρότι αυτές είναι γνωστές στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, σε δεκάδες αξιωματικούς που συμμετείχαν αλλά βεβαίως και τους δικηγόρους των ιδιωτών που είχαν κληθεί στην ΓΑΔΑ τον τελευταίο χρόνο» έγραψε ο Β. Λαμπρόπουλος στα ΝΕΑ.
Οι ανακοινώσεις θυμίζουν έντονα το ανέκδοτο με τον λαθροκυνηγό που αναφωνεί έκπληκτος «Α, ένα ελάφι» την ώρα που πιάνεται με το θήραμα φορτωμένο στην πλάτη.
Υψηλόβαθμα αστυνομικά στελέχη είναι μπλεγμένα στο κύκλωμα που υποτίθεται καλούνται να καταπολεμήσουν. Στην πρώτη δίκη της Greek Mafia που αφορούσε το πλημμεληματικό σκέλος, κατηγορούμενοι ήταν άνθρωποι της νύχτας, δικηγόροι, απόστρατοι και εν ενεργεία αστυνομικοί με άμεση εμπλοκή σε όλα τα πλοκάμια του κυκλώματος. Οι κατηγορούμενοι τελικά απαλλάχτηκαν λόγω αμφιβολιών γιατί η ΕΛ.ΑΣ δεν φρόντισε να μετατρέψει τα ενημερωτικά σημειώματα της ΕΥΠ (χιλιάδες τηλεφωνικές συνομιλίες και συνολικά 90 CD) σε ανακριτικό υλικό ενώ εκκρεμεί η δίκη για το κακουργηματικό μέρος της υπόθεσης.
«Στοχευμένες δράσεις»
Στο μεταξύ οι εκτελέσεις με καλάζνικοφ, οι ασταμάτητες εκρήξεις σε βενζινάδικα και μαγαζιά θα συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια. Και η ΕΛ.ΑΣ θα συνεχίζει τις «στοχευμένες» δράσεις της. Τη μέρα τη εκτέλεσης των δύο μελών της Greek Mafia στον Κορυδαλλό η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για δύο επιχειρήσεις στην Βόρειο Ελλάδα «στο πλαίσιο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας». Στην πρώτη, που αφορούσε καμιά δεκαριά χιλιάδες ανθρώπους και 8.500 οχήματα συνέλαβαν 78 άτομα σε 69 από τα οποία «εφαρμόστηκε το μέτρο της διοικητικής απέλασης». Δηλαδή ο κύριος στόχος ήταν μετανάστες και πρόσφυγες χωρίς χαρτιά – και στο παρεμπιπτόντως η «βεβαίωση 2.447 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
Στην άλλη «στοχευμένη δράση», που πραγματοποιήθηκε «σε οικισμούς περιοχών» σε μια σειρά από νομούς, όλως τυχαίως σχεδόν όλοι ήταν οικισμοί Ρομά. «Ελέγχθησαν 5.487 άτομα και 4.198 οχήματα… Συνελήφθησαν 11 άτομα, από τα οποία 2 για καταδικαστικές αποφάσεις, 2 για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, 1 για κλοπή, 3 για ναρκωτικά, 1 για νομοθεσία περί ζώων, 1 για μη έκδοση δελτίου ταυτότητας…
Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που έχουν ως στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν» κατέληγε η ανακοίνωση.