Οικονομία και πολιτική
Μετά τις εκλογές: Νάτοι οι υπουργοί που πρέπει να τσακίσουμε

63 συνολικά υπουργοί συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση (της οποίας ως γνωστόν ο πρωθυπουργός είναι οπαδός των «μικρών και ευέλικτων σχημάτων»), προκειμένου να βολευθούν όλες οι τάσεις και τα τζάκια της γαλάζιας πολυκατοικίας. Οι τοποθετήσεις δείχνουν ότι η ΝΔ παίρνει θέσεις μάχης για να ξεκινήσει μια συνολική επίθεση στην εργατική τάξη και να υπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου. 

Η τοποθέτηση του Χατζηδάκη στο υπουργείο Οικονομικών δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για την πολιτική που ετοιμάζεται να εφαρμόσει: Μηδενικές παροχές, περικοπές παντού και συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων. Η τοποθέτηση του Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Εργασίας είναι ενδεικτική του «τσαμπουκά» που ετοιμάζεται να πουλήσει στην εργατική τάξη και τα συνδικάτα. Αυτή που είδαμε στην διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας μαζί με τα αφεντικά να πειθαναγκάζει τους εργαζόμενους να ψηφίσουν «σωστά». 

Η δολοφονική πολιτική που άσκησε με επιμονή εναντίον των προσφύγων ο Μηταράκης στο υπουργείο Μετανάστευσης επιβραβεύεται με την τοποθέτησή του στο υπουργείο ΠΡΟΠΟ. Για να προσπαθήσει «pushback» ενάντια στο εργατικό κίνημα και τη νεολαία.

Ο Χρυσοχοϊδης, ο υπουργός ζόμπι επιστρέφει για ακόμη μια φορά μετά το ξήλωμά του από υπουργός ΠΡΟΠΟ από τον ίδιο τον Μητσοτάκη μέσα στην κατακραυγή που ξεσήκωσε η αστυνομική βαρβαρότητα, ετοιμάζεται να αναλάβει το ρόλο του μπάτσου στο Υπουργείο Υγείας. Γιατί έναν τέτοιο «χρειάζονται» οι υγειονομικοί, που κυνηγούσαν τον Κικίλια και τον Πλεύρη με ντουντούκες στις πύλες των νοσοκομείων. 

Πολυμίσητοι

Ο Χρυσοχοϊδης σε ρόλο «αναλώσιμου» του Μητσοτάκη είναι ένας από τους 11 υπουργούς με πασοκική προέλευση που στόχο έχουν να εξασφαλίζουν το «κεντρώο προφίλ» και να ρίχνουν γέφυρες συναίνεσης προς το ΠΑΣΟΚ  του Ανδρουλάκη. Η Λίνα Μενδώνη, η πολυμίσητη σε όλο το φάσμα του Πολιτισμού υπουργός, παραμένει στο πόστο της για να εξασφαλίσει ότι δεν θα μείνει ούτε ένα Μουσείο που δεν θα καταλήξει χώρος δεξιώσεων για το διεθνές τζετ-σετ. 

Η Κεραμέως πηγαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών για να συνεχίσει την επίθεση της «αξιολόγησης», που ξεκίνησε στους εκπαιδευτικούς, στους δημόσιους υπαλλήλους με κύριο όπλο στην φαρέτρα της τα «επιμορφωτικά» προγράμματα του «τακτοποιημένου φρικιού» και του «πρωκτικού συγκρατητή» που τέσσερα χρόνια τώρα αναβαθμίζουν ψηφιακά την εκπαίδευση. Την θέση της στο υπουργείο Παιδείας για να μετασχηματίσει ψηφιακά τα ετοιμόρροπα σχολεία και τις παγωμένες αίθουσες, παίρνει ο Πιερρακάκης. 

Η Κεφαλογιάννη και ο Βαρβιτσιώτης, πρώην υπουργοί επί Σαμαρά, στο Τουρισμού η πρώτη και στο Ναυτιλίας ο δεύτερος, επιστρέφουν σε αυτά. Ο Βαρβιτσιώτης, αγαπημένο παιδί των εφοπλιστών, το 2014 είχε καταργήσει ακόμη και την «υποχρεωτική έκτακτη φορολόγηση των Ελλήνων εφοπλιστών», (μη φανταστείτε, ψίχουλα ήτανε)..

Η δημιουργία του νέου υπουργείου «Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας» βάζει σαν στόχο την «αναμόρφωση» των κοινωνικών επιδομάτων. Για το τι είδους αναμόρφωση θα γίνει μας προϊδεάζει η  δήλωση της νέας υπουργού και πρώην ΟΝΝΕΔίτισσας, Σοφίας Ζαχαράκη: «Ο Κωστής (Χατζηδάκης) ήταν για μένα το απόλυτο παράδειγμα». Στην πραγματικότητα η δημιουργία υπουργείου Οικογένειας είναι ένα άνοιγμα στην ακροδεξιά και το «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια», με νεοφιλελεύθερο περιτύλιγμα. Και βέβαια, ο Μητσοτάκης τοποθέτησε στη θέση της υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών την Χριστίνα Αλεξοπούλου που δήλωνε: «Η προστασία του αγέννητου παιδιού, συνιστά κορυφαίο ζήτημα ηθικής και αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα στην αντιμετώπιση του δημογραφικού. Διότι το αγέννητο παιδί είναι άνθρωπος, εικόνα Θεού, εξ άκρας συλλήψεως».

Ο Βορίδης από την θέση του υπουργού Επικρατείας ετοιμάζεται να αναλάβει τον ρόλο του Μπαλτάκου επί κυβέρνησης Σαμαρά. Να συνομιλεί με την πολιτική μήτρα που τον γέννησε, τα ακροδεξιά κόμματα και τους ναζιστές «Σπαρτιάτες». Είναι χαρακτηριστικό το τι απάντησε στα ερωτήματα που του έθεσαν για τις τροπολογίες του που άφησαν ανοιχτό το παράθυρο στον Δούρειο Ίππο του Κασιδιάρη να μπει στην Βουλή: «Ο Κασιδιάρης δεν έχει συμμετάσχει στις εκλογές, η διάταξη έχει δουλέψει».