Περιβάλλον
Να σώσουμε το Πάρκο Δρακόπουλου

17/7, Κινητοποίηση για την υπεράσπιση του Πάρκου Δρακόπουλου. Φωτό: Επιμένουμε διεκδικούμε/FB

Νέα μαζική κινητοποίηση υπεράσπισης του πάρκου Δρακόπουλου στα Πατήσια πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 17 Ιούλη. Ήταν η συνέχεια του αγώνα που δίνουν καθημερινά εδώ και βδομάδες οι κάτοικοι της γειτονιάς ενάντια στον Μπακογιάννη και τα καταστροφικά του σχέδια «ανάπλασης» του πάρκου για χάρη των εργολάβων και των επενδυτών. 

Όπως αναφέρει ο τοπικός πυρήνας του ΣΕΚ για την κινητοποίηση: «Νέα απάντηση δόθηκε στις προκλήσεις του Μπακογιάννη και των εργολάβων στο Πάρκο Δρακόπουλου. Το πρωί με τους μπάτσους προσπάθησαν να ξεκινήσουν την περίφραξη του πάρκου. Το απόγευμα ο κόσμος της γειτονιάς μαζί με συλλογικότητες και τοπικές κινήσεις της αριστεράς ξεχείλισαν το πάρκο φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στους εργολάβους, τον Μπακογιάννη και το δεξιό συρφετό του. Έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας που δεν άργησε να επιτεθεί με κρότου λάμψης και δακρυγόνα στον κόσμο, στην επιστροφή της πορείας στο πάρκο».

«Εν μέσω καύσωνα ο Κ. Μπακογιάννης σαδιστικά περιφράσσει και κλείνει έναν ελεύθερο χώρο πρασίνου στα Πατήσια για να προλάβει τις εκλογές και να εξυπηρετήσει ιδιοτελείς πολιτικές σκοπιμότητες. Το σχέδιο της ανάπλασης περιλαμβάνει τη κοπή περίπου 90 ώριμων δέντρων καθώς και των νέων φυτεύσεων που είτε προϋπήρχαν είτε έχουν φυτευτεί από τους κατοίκους από το 2009 μέχρι φέτος. H αντικατάστασή τους με χλοοτάπητα και βιομηχανικά υλικά εξυπηρετεί το σχέδιο ανέγερσης κτηρίου απ’ τον Ερυθρό Σταυρό μετά το τέλος της οκταετούς παραχώρησης», αναφέρει και η Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Πάρκου. 

Το απόγευμα, «πάνω από 300 κάτοικοι και αλληλέγγυα άτομα πορεύτηκαν πέριξ του πάρκου και κατέληξαν μέσα σε αυτό αμφισβητώντας έμπρακτα τον αποκλεισμό τους εισβάλλοντας στον περιφραγμένο χώρο. Στη θέα της προσπάθειας των κατοίκων να ξηλώσουν με τα χέρια τους τις λαμαρίνες οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στον συγκεντρωμένο κόσμο πετώντας δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης μετατρέποντας την Πατησίων σε πεδίο μάχης. Δηλώνουμε ρητά ότι ο αποκλεισμός μας από το πάρκο δεν θα γίνει ανεκτός».

Νέα κινητοποίηση προγραμματίζουν για το απόγευμα της Τρίτης 18/7.