Εργατικό κίνημα
Δήμος Καλλιθέας: Να τιμωρηθούν οι ένοχοι

27/7, Δημαρχείο Καλλιθέας. Φωτό: Μάνος Νικολάου

Την αγανάκτηση και τη θλίψη τους για τον άδικο θάνατο του συναδέλφου τους εξέφρασαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Καλλιθέας με τη μαζική τους συμμετοχή στη συνέλευση - συγκέντρωση διαμαρτυρίας που κάλεσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων του δήμου έξω από το Δημαρχείο το πρωί της Πέμπτης 27/7. Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο νωρίς το βράδυ της ίδιας μέρας. Ο Μιχάλης, 49 ετών που άνηκε σε ευπαθή ομάδα λόγω προβλημάτων υγείας, πέθανε από ανακοπή καρδιάς την Κυριακή 23/7, όταν -νωρίς το απόγευμα και σε συνθήκες καύσωνα- πήγε να ανοίξει παιδική χαρά του δήμου.

Οι εργαζόμενοι και ο σύλλογος καταδεικνύουν τη δημοτική αρχή και την κυβέρνηση ως υπεύθυνες για τον θάνατό του. Τη δημοτική αρχή γιατί δεν φρόντισε να τον αφήσει σε ένα ασφαλές για την υγεία του πόστο, αντίθετα τους τελευταίους δύο μήνες πραγματοποιήθηκε η αδικαιολόγητη μετακίνηση του, από τον εσωτερικό με κλιματισμό χώρο, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος σε εξωτερικό χώρο εργασίας. Την κυβέρνηση γιατί όλα ξεκινούν από την έλλειψη προσωπικού που καταλήγει σε τρελή εντατικοποίηση της δουλειάς και εργατικά ατυχήματα, που έχουν κοστίσει τις ζωές 105 εργαζομένων στους ΟΤΑ μόνο το πρώτο 6μηνο του 2023, ενώ όλο το 2022 οι νεκροί από εργατικά ατυχήματα ήταν 104.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν να τιμωρηθούν οι ένοχοι, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ασφαλείς συνθήκες εργασίας, καθώς και την πλήρη στήριξη του δήμου και της Πολιτείας στην οικογένεια του Μιχάλη, στη γυναίκα και τον 16χρονο γιο τους. Σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου προχώρησε ο σύλλογος εργαζομένων.