Περιβάλλον
Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων

Κάλεσμα για την υπεράσπιση της πλατείας Εξαρχείων απευθύνει η πρωτοβουλία «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων» με συγκέντρωση στις 9 Αυγούστου όπου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εγκατάσταση λαμαρινών και στρατού κατοχής στην πλατεία Εξαρχείων για να προχωρήσουν τα σχέδια για το μετρό. 

Ένα χρόνο μετά οι αντιστάσεις της γειτονιάς και των εργαζομένων έχουν καταφέρει να φρενάρουν αυτό το πολυδιαφημιζόμενο έργο της κυβέρνησης. Θέλουν χωρίς καμία περιβαλλοντική μελέτη, χωρίς μέτρα αντιθορυβικής προστασίας κτλ, να μετατρέψουν το κέντρο της Αθήνας σε ένα απέραντο εργοτάξιο, σε μία τουριστούπολη που θα υπάρχει όχι για τις ανάγκες των κατοίκων αλλά σαν πεδίο κερδοφορίας για τους λίγους. 

Μιλάνε για ανάπτυξη αλλά την ίδια στιγμή που καίγεται η μισή Ελλάδα ξηλώνουν τα δέντρα, ξεπουλάνε τους δημόσιους χώρους από το πάρκο Δρακόπουλου μέχρι την πλατεία και τον λόφο τους Στρέφη, δίνουν λεφτά για μεγάλους περιπάτους και όχι για πυροσβεστική. Όλα αυτά με δικά μας χρήματα και την αστυνομία με την καταστολή να προσπαθήσει να τα επιβάλλει.