Η Αριστερά
Toπικές εκλογές

Περιστέρι

Την κάθοδό τους στις δημοτικές εκλογές ανακοίνωσαν η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου σε συνεργασία με τη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου και ανένταχτους αγωνιστές/ριες. 

«Σε αυτές τις εκλογές, δίνουμε τη μάχη να μαυρίσουμε την κυβέρνηση της καταστροφής και τους τοπικούς εκπροσώπους της» δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη η Λίλιαν Μπουρίτη, που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο. «Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι η Ελένη Βαφειάδου, αρχιτεκτόνισσα, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Αττικής (ΣΑΔΑΣ) και της αντιπροσωπείας ΤΕΕ και θα λειτουργήσουμε με συλλογική εκπροσώπηση και εναλλαγή. Η διοίκηση Παχατουρίδη αποτελεί τον “πιο καλό μαθητή” στην εφαρμογή της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ και του κεφαλαίου σε επίπεδο τοπικού κράτους – δήμου και σε αυτές τις εκλογές πρέπει να ηττηθεί! Προβάλλει έργα- βιτρίνα τη στιγμή που οι κοινωνικές υπηρεσίες ρημάζουν, τη στιγμή που ιδιωτικοποιεί κομμάτια του πρασίνου και που ο κόσμος του Περιστερίου παλεύει να ζήσει μέσα στη φτώχεια και την ακρίβεια και να σώσει τα σπίτια του από τα κοράκια των τραπεζών. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία του Περιστερίου έχουν εμπειρίες από πολύ μεγάλες μάχες. Απεργιακές ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης και πολιτικές ενάντια στους φασίστες, το ρατσισμό και τον σεξισμό. Αυτές τις μάχες θέλουμε να εκφράσουμε με το κατέβασμα μας στις δημοτικές εκλογές. Η επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να μπει στο ψηφοδέλτιο του Παχατουρίδη και οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στον κόσμο της Αριστεράς, κάνει ακόμα μεγαλύτερη την ανάγκη να δυναμώσει και εκλογικά η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου-εκλογικη συνεργασία με Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία. Θα δώσουμε τη μάχη και μέσα από τις δημοτικές εκλογές για ένα κίνημα ανατροπής της κυβέρνησης της καταστροφής και του σάπιου συστήματος που ρημάζει τις ζωές μας!».


Καλλιθέα

Το δημοτικό σχήμα "Mια πόλη στο δρόμο" κατεβαίνει ξανά σε αυτές τις κρίσιμες δημοτικές εκλογές στη Καλλιθέα. 

Διεκδικεί να εκφράσει όλο τον κόσμο που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει μάχες στο δήμο Καλλιθέας, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στη διάλυση του κοινωνικού κράτους στους δήμους, τη μάχη ενάντια στην εργασιακή αποδιοργάνωση μέσα στις δομές του (καθαριότητα, παιδικούς σταθμούς, δομές για τους φτωχούς, δημοτικές βιβλιοθήκες και πάρκα) αλλά και έπαιξε ρόλο να εκφραστεί το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα ενάντια στη προσπάθεια των φασιστών να εμφανιστούν και να τρομοκρατήσουν στις γειτονιές της πόλης. Το ψηφοδέλτιο εκφράζει ακριβώς αυτή τη σύνθεση και την προοπτική στις καινούργιες συνθήκες να συνεχιστούν αυτές οι μάχες. Θέλει να εκφράσει όλο τον κόσμο της αριστεράς που δε βλέπει διέξοδο στην "ρεαλιστική" αντιπολίτευση των εδράνων, αλλά εμπνέεται από τις κινηματικές πρωτοβουλίες ενάντια στις επιθέσεις του κεντρικού κράτους αλλά και των δήμων. Από μετανάστες και μετανάστριες δεύτερης γενιάς που θα είναι υποψήφιοι με το δημοτικό σχήμα αλλά και εργαζόμενες και εργαζόμενους στις υπηρεσίες του δήμου, φοιτητές και φοιτήτριες και εργαζόμενους κατοίκους της περιοχής, έχει δημιουργηθεί ένα δυνατό ψηφοδέλτιο που μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια που βάζει ο Βορίδης και να εκλεγεί στο δημοτικό και στα κοινοτικά συμβούλια. Το σχήμα εκφράζει την αναγκαία ενωτική κίνηση του κόσμου της ευρύτερης ριζοσπαστικής αριστεράς που θέλει να δώσει τη μάχη με αυτούς τους όρους.

Δημήτρης Τσώλης

Αν. Μακεδονία-Θράκη

Η αντικαπιταλιστική αριστερά θα συμμετέχει και σε αυτές τις εκλογές της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με επικεφαλής τον Θοδωρή Περεντίδη, ο οποίος είχε ήδη εκλεγεί και στις προηγούμενες εκλογές στο περιφερειακό συμβούλιο.

Το σχήμα Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση - ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην ΑΜΘ είναι ακόμα πιο ενισχυμένο από αγωνιστές και αγωνίστριες που εκτιμούν την παρουσία και τους αγώνες μας τα προηγούμενα χρόνια.

Η φωνή της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στην περιοχή έχει ακόμα πιο κρίσιμη σημασία μετά τις τελευταίες τραγικές εξελίξεις με τις πυρκαγιές. Βλέπουμε τις τραγικές συνέπειες της κυβέρνητικής πολιτικής που έχει εγκαταλείψει την πυροπροστασία. Δεν έχει πυροσβεστικά ελικόπτερα και πυροσβέστες για να σβήσουν μια πυρκαγιά, την ίδια στιγμή που δίνει δισεκατομμύρια για Ραφάλ και πολεμικούς εξοπλισμούς που μπορούν μέσα σε λίγα λεπτά να σπείρουν τον θάνατο και να ισοπεδώσουν ολόκληρες πόλεις. Είναι μια πολιτική δολοφονική που μας εξοργίζει. Δολοφονούν την περιοχή μας, τα δάση, το περιβάλλον, δολοφονούν ανθρώπινες ζωές. Πάνω από 20 μέχρι στιγμής νεκρά αδέρφια μας, μετανάστες, έχουν χάσει τη ζωή τους στις πυρκαγιές – αποτέλεσμα αυτής της δολοφονικής πολιτικής. Η εθνικιστική και ρατσιστική προπαγάνδα ότι φταίνε οι Τούρκοι και οι μετανάστες ώστε η κυβέρνηση να κρύψει τις αποκλειστικές ευθύνες της, είναι χρέος μας να αντιμετωπιστεί και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτό.

Θράσος Τζιάρας,
υποψήφιος με την Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση - ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην ΑΜΘ


Κρήτη

Τη συμμετοχή της στις Περιφερειακές Εκλογές του Οκτώβρη αποφάσισε η «Ανυπότακτη Κρήτη» σε συνέλευσή της στις 20/8. Επικεφαλής επελέγη ο δάσκαλος και μέλος του ΣΕΠΕ Ηρακλείου, Νίκος Ζαμπουλάκης, ενώ ανακοινώθηκαν και τα πρώτα 63 ονόματα υποψηφίων. 

«Η Ανυπόταχτη Κρήτη θα αντιταχθεί στους σχεδιασμούς τους για “ανάπτυξη” και κέρδος, υπερασπίζοντας τις ανάγκες και τα δικαιώματα του λαού απέναντι στις ορέξεις του τουριστικού κεφαλαίου και μεγάλων πετρελαϊκών και κατασκευαστικών κολοσσών (βλ. εξορύξεις υδρογονανθράκων, ΒΑΠΕ, αεροδρόμιο Καστελλίου, ΒΟΑΚ, κ.α), που οδηγούν σε ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή, ρύπανση και αλλοίωση του φυσικού τοπίου του νησιού μας. Οι εξορύξεις επίσης θα οξύνουν τον οικονομικό ανταγωνισμό ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και θα αυξήσουν τον πολεμικό κίνδυνο στην περιοχή μας.

  Η Ανυπόταχτη Κρήτη θα παλέψει ενάντια στη διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών πρόληψης/προστασίας, στην ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών, ελεύθερου χώρου-περιβάλλοντος, στην εκμετάλλευση-ξεζούμισμα των εργαζόμενων (βλ. ξενοδοχοϋπάλληλοι) και στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στον αφανισμό των φτωχομεσαίων  αγροτοκτηνοτρόφων, υπερασπίζοντας παράλληλα το δικαίωμα στην κατοικία και στον πολιτισμό.

 Κόντρα σε λογικές “μονοδρόμων” και στις προσπάθειες αποκλεισμού κάθε “ενοχλητικής” φωνής, όπως με το αντιδημοκρατικό όριο εκλογής του 3%, καλούμε σε ενίσχυση των δυνάμεων της ριζοσπαστικής, αντιδιαχειριστικής, αντικαπιταλιστικής αριστεράς απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, στην άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού και στον επικίνδυνο ρόλο της άνευρης, συναινετικής, διαχειριστικής αντιπολίτευσης. Ενίσχυση για μια νικηφόρα οργάνωση των αγώνων, το συντονισμό των κινημάτων σε κάθε πόλη και παγκρήτια» σημειώνει μεταξύ άλλων το αντικαπιταλιστικό περιφερειακό σχήμα της Κρήτης σε ανακοίνωσή του.