Πολιτισμός
Το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο στο 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου

Το 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη και θα διαρκέσει μέχρι και τις 17 Σεπτέμβρη. Αυτή τη χρονιά το Φεστιβάλ επιστρέφει στο «παραδοσιακό» του χώρο στο Πεδίο του Άρεως. Το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο θα βρίσκεται εκεί, στο περίπτερο 51. Με όλα τα βιβλία και τις εκδόσεις του, όλο τον πλούτο της μαρξιστικής σκέψης. 

To κεντρικό αφιέρωμα του φετινού Φεστιβάλ έχει τίτλο «Γυναίκα ένα πολυσύνθετο ανάγνωσμα» και όπως γράφει το δελτίο τύπου «είναι επικεντρωμένο στην προσφορά των Γυναικών στις Τέχνες και τα Γράμματα αλλά και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στο πέρασμα των χρόνων και στο σήμερα». 

Οι «προκλήσεις» είναι οι σεξιστικές επιθέσεις της άρχουσας τάξης και της κυβέρνησης της ΝΔ. Το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο οργανώνει δυο εκδηλώσεις για εκδόσεις του που συμβάλλουν στη συζήτηση και τους αγώνες ενάντια στην καταπίεση. Την Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη στις 7.30μμ την παρουσίαση του βιβλίου “Η Πάλη για την Απελευθέρωση των Γυναικών” της Μ. Στύλλου (σκηνή «Μ. Πολυδούρη») και την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη στις 8.30μμ για τη 2 έκδοση του βιβλίου “Ομοφυλοφιλία Σεξουαλικότητα και η Πάλη για την Απελευθέρωση” του Κ.Τορπουζίδη (σκηνή «Καλλιρρόη Παρέν»).

Σας περιμένουμε στο περίπτερο του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου και στις εκδηλώσεις για να συζητήσουμε και να εξοπλιστούμε με ιδέες για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας!