Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα

Την προσωρινή κράτηση και στους τρεις κατηγορούμενους για αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα και έκθεση σε κίνδυνο ζωής αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης σχετικά με τους ρατσιστές που, ενώ η φωτιά έκαιγε την Αλεξανδρούπολη, επιδίδονταν σε σαφάρι μεταναστών τους οποίους ψευδώς κατηγόρησαν ως «εμπρηστές». 

Η απόφαση είναι μια ακόμη δικαίωση για τα θύματα ενός ρατσιστικού σχεδίου που αποσκοπούσε να μετατρέψει τα θύματα σε θύτες. Όπως αναφέρουν ανάμεσα σε άλλα σε δήλωσή τους η Κατερίνα Γεωργιάδου και ο Γιάννης Πατζανακίδης, συνήγοροι υπεράσπισης των 8 Σύριων προσφύγων: 

«Έχουμε πληροφορηθεί ότι ο Βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης Π. Παπαδάκης προβαίνει σε δηλώσεις ότι “έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε 13 αλλοδαπούς που αποπειράθηκαν να κάψουν τον τόπο μου”, ότι ήταν “μπροστά κατά τη σύλληψη μεταναστών και είδε τους εμπρηστικούς μηχανισμούς”  και άλλα πολλά… Με την ιδιότητα των υπερασπιστών των εντολέων μας και δεδομένου ότι ο κ. Παπαδάκης είναι πολιτικό πρόσωπο οφείλουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι όσα αναφέρει σε βάρος των εντολέων μας είναι απολύτως ψευδή και ανυπόστατα… 

Αναφέρει επιπλέον ο κ. Παπαδάκης ότι ήταν “παρών κατά τη σύλληψη των μεταναστών”. Ανακύπτει εύλογα το ερώτημα πώς ενώ λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με τους κατηγορούμενους για αρπαγή ήταν παρόλα αυτά παρών κατά τη σύλληψη των εντολέων μας… Με βάση όλα αυτά ο κ. Παπαδάκης θα πρέπει να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις και απαντήσεις και να παύσει να παραπλανά την κοινή γνώμη σχετικά με την υπόθεση των εντολέων μας».