Η Αριστερά
Ενωτική κίνηση στο Δήμο Αθήνας με επικεφαλής τον Κώστα Παπαδάκη

Κώστας Παπαδάκης

Οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής βαδίζουν προς το Εφετείο την ημέρα της καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης στις 7 Οκτώβρη 2020

 

Τη Δευτέρα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των δημοτικών σχημάτων Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα/Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο και Ανυπότακτη Αθήνα με στόχο την κοινή παρέμβαση στις δημοτικές εκλογές που θα γίνουν στις 8 Οκτώβρη. 

Υποψήφιος για Δήμαρχος Αθήνας προτείνεται από όλες τις πλευρές ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος, μέλος της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η συνάντηση συνεχίζεται την Τετάρτη 23 Αυγούστου το απόγευμα ώστε να ετοιμαστεί κοινή διακήρυξη και να δρομολογηθεί η κοινή εκλογική παρέμβαση.

Πρόκειται για μια εξέλιξη ιδιαίτερα σημαντική μέσα στη συγκυρία όπως διαμορφώνεται λίγες βδομάδες πριν από τις δημοτικές εκλογές. Και αυτό για δυο λόγους. 

Πρώτο, γιατί σηματοδοτεί ενωτική κίνηση στο χώρο της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς, γεγονός που δίνει ελπίδες στον ευρύτερο κόσμο της Αριστεράς ότι υπάρχει εναλλακτική  πέρα από τις ρεφορμιστικές ηγεσίες της κοινοβουλευτικής αριστεράς.Τα σχέδια του Βορίδη ότι τέτοιες φωνές πρέπει να αποκλειστούν και οι φιλοδοξίες του Μπακογιάννη ότι θα κάνει περίπατο επανεκλογής, όλα αυτά μπορούν να ηττηθούν.

Και δεύτερο, γιατί οι εκλογές στο Δήμο της Αθήνας είναι μια ανοιχτά αντιφασιστική μάχη μετά την υποψηφιότητα Κασιδιάρη και την έγκριση που έχει πάρει από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Η ενωτική κίνηση με επικεφαλής τον Κώστα Παπαδάκη δίνει ξεκάθαρη απάντηση, καθώς ο Κώστας Παπαδάκης έχει συνδέσει το όνομά του με τη μάχη της Πολιτικής Αγωγής για να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Μαζί με τον Δημήτρη Ζώτο, τον Θανάση Καμπαγιάννη και τον Κώστα Σκαρμέα έδωσαν και κέρδισαν μέσα στην αίθουσα της δίκης τον αγώνα για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης στον πρώτο βαθμό και συνεχίζουν αυτόν τον αγώνα και στη δεύτερη δίκη στο Εφετείο. Ήταν και είναι φωνή του αντιφασιστικού κινήματος που έδωσε και δίνει τις μάχες στους δρόμους ενάντια στη φασιστική απειλή.

Η Εργατική Αλληλεγγύη στηρίζει αυτήν την κοινή προσπάθεια και θα συμβάλει στην επιτυχία της απλώνοντας το μήνυμά της σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, αλλά και βοηθώντας να απλωθεί αυτή η δυναμική σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες.


Μια δυνατή επιλογή

Με μιά δυνατή επιλογή υποψήφιου Δημάρχου για την εκλογική παρουσία της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στο Δήμο της Αθήνας, όπως του Κώστα Παπαδάκη, ανοίγει η δυνατότητα να τσακιστούν οι μεθοδεύσεις Βορίδη που επιδιώκουν να φιμωθεί η φωνή ενός ολόκληρου κόσμου που συγκρούεται με τις επιλογές της κυβέρνησης της ακρίβειας, του πολέμου, του ρατσισμού και του σεξισμού.

Είναι μεγάλη εξέλιξη διότι η υποψηφιότητα του Κώστα Παπαδάκη είναι αξιόπιστη διέξοδος για το κόσμο που θέλει να πάει πέρα από τους προκλητικούς συμβιβασμούς και την δεξιά προσαρμογή των κομμάτων της κοινοβουλευτικής αριστεράς. Τροφοδοτεί αισιοδοξία στο μαχόμενο κόσμο την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βουλιάζει σε κρίση με αναξιόπιστο υποψήφιο στην Αθήνα.

Στο πρόσωπο του Κώστα Παπαδάκη, με την πορεία του ως μαχόμενος δικηγόρος με κορυφαία την παρουσία του ως Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, δίνεται χειροπιαστή απάντηση πως απομονώνουμε τους Κασιδιάρηδες, με ένα δυνατό μαχητικό αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα.

Μπορεί να εκφράσει όλο τον κόσμο που έδωσε ενωτικά τις μάχες ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα στην Αθήνα και τον Μπακογιάννη, την αρπαγή ελεύθερων χώρων, την τουριστικοποίηση, τους κερδοσκόπους του real estate. Η μάχη της Αθήνας μπορεί να γίνει εφιάλτης για τα σχέδια των από πάνω και ελπίδα για τους από κάτω.

Πέτρος Κωσταντίνου,
επικεφαλής της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας