Η Αριστερά
18/9 Κινητοποίηση γονέων-δασκάλων στο Δημαρχείο Αθήνας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο της Αθήνας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι εκπαιδευτικοί και γονείς μετά την πτώση σοβάδων στο 149ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις μαθητές.

Την κινητοποίηση κάλεσαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Παρθενώνας", ο οποίος είχε κηρύξει στάση εργασίας τις ώρες τις κινητοποίησης, και ο Σύλλογος Γονέων του 149ου Δημοτικού με τη στήριξη και της Ένωσης Γονέων Γ' Κοινότητας Δ. Αθηναίων.
Στη συγκέντρωση τον λόγο πήραν, εκτός των άλλων, ο Κώστας Παπαδάκης και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος αντίστοιχα με την Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα.
Ο Μπακογιάννης δέχτηκε αντιπροσωπεία, ύστερα από πολλή πίεση και την αρχική άρνησή του. Ουσιαστικά δεν είπε τίποτα πέρα από το να παρουσιάσει μια ψεύτικη εικόνα ότι έχουν γίνει τα κατάλληλα έργα. Την αντίθετη εικόνα παρουσίασαν διαμαρτυρόμενοι οι δάσκαλοι και γονείς. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που σιδερένια πόρτα παιδικής χαράς του δήμου καταπλάκωσε ένα μικρό παιδί.
«Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμη μια χρονιά!
Μάθημα σε γερασμένα και ασυντήρητα ή κακοσυντηρημένα κτίρια! Μάθημα με την ανασφάλεια πότε θα συμβεί το επόμενο περιστατικό, αν θα βρέξει, αν θα γίνει σεισμός!
Σχολεία στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, που ο Δήμος Αθηναίων δε βρίσκει χρήματα να τα φτιάξει, να χτίσει νέα, να μη στοιβάζει τα νήπια και τα προνήπια σε κοντέινερ, όταν την ίδια στιγμή εξασφαλίζει με διαδικασίες fast truck ό,τι χρειάζεται για να προχωρήσει στην ανάπλαση του Βοτανικού!», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Παρθενώνα, ο οποίος απαιτεί «άμεσο έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το κτίριο είναι ασφαλές για μαθητές, μαθήτριες και συναδέλφους».

«Δημοτική Αρχή Αθήνας: Κακοσυντηρημένα ή και ασυντήρητα σχολικά κτήρια, υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, ελλείψεις σε βοηθητικό προσωπικό (φύλακες, καθαριστές, τραπεζοκόμους), κοντέινερς «πολυτελείας» για νηπιαγωγεία, σε πλήρη σύμπλευση με την κυβέρνηση των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής αγωγής», τονίζει η Ένωση Γονέων Γ' Κοινότητας Δ. Αθήνας.