Καταπίεση και απελευθέρωση
Πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ: 21/9 Διαδηλώνουμε μαζικά

«Την Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη στις 7μμ, Γλάδστωνος και Πατησίων διαδηλώνουμε μαζικά! Την ίδια μέρα συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τη δολοφονία της Ζακι-Ο, του Ζακ. Δολοφόνοι του, ένας δηλωμένος ακροδεξιός, ένας επιχειρηματίας και τέσσερις αστυνομικοί. Η δικαστική απόφαση δεν δικαίωσε τον Ζακ, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους αστυνομικούς. Οι δυο άλλοι δράστες, αν και τιμωρήθηκαν με 10 χρόνια κάθειρξης ο καθένας, βρίσκονται εκτός φυλακής. 

Η αναγκαιότητα να βγούμε μαζικά στους δρόμους και να παλέψουμε για τη δικαίωση του Ζακ παραμένει μεγάλη, φέτος που θα ξεκινήσει το εφετείο των δολοφόνων του. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι ποινές των καταδικασμένων θα παραμείνουν ίδιες και ότι ο Χορταριάς, που κυκλοφορεί ελεύθερος και συνεχίζει τις προκλήσεις, θα ξαναγυρίσει εκεί που ανήκει, στο κελί» αναφέρει ανάμεσα σε άλλα στο κάλεσμά της η Πρωτοβουλία «Στην φυλακή οι δολοφόνοι της Zackie-oh».

«Ταυτόχρονα, οι εξελίξεις επιβάλλουν να συνεχίσουμε να παλεύουμε για τις ζωές μας, να φωνάξουμε ότι οι ζωές των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων έχουν σημασία. Τον Ιούλη έγινε η άγρια δολοφονία της Άννας, τρανς μετανάστριας στον Άγιο Παντελεήμονα. Η απάντηση του κινήματος ήταν άμεση και μαζική. Οι προκλήσεις όμως είναι μπροστά μας.

Έχουμε απέναντί μας μια κυβέρνηση που δεν σέβεται καμία ζωή, μια κυβέρνηση δολοφόνων. Μόνο η τελευταία χρονιά είναι γεμάτη από μαζικές δολοφονίες όπως στα Τέμπη, στην Πύλο. Δολοφονίες και τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή με τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, με τους καμένους πρόσφυγες στο δάσος της Δαδιάς. Αντ’ αυτού, η κυβέρνηση έχει στόχο να επεκτείνει τον φράχτη του Έβρου, σύμφωνα με τις δηλώσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Είναι ο οργανωμένος ρατσισμός τους που δίνει αέρα σε ακροδεξιές και φασιστικές συμμορίες να βγαίνουν και να δολοφονούν…

Καλούμε: Στη γενική απεργία την Πέμπτη 21/9 στις 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος στη διαδήλωση με τα συνδικάτα. Την Πέμπτη 21/9 στις 7μμ στη Γλάδστωνος στη διαδήλωση για τον Ζακ».