Εκπαίδευση και νεολαία
Πέφτουν σοβάδες αλλά ο Μπακογιάννης τον χαβά του

18/9, Δημαρχείο Αθήνας. Φωτό: Νίκη Αργύρη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο της Αθήνας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 18/9 εκπαιδευτικοί και γονείς μετά την πτώση σοβάδων στο 149ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις μαθητές.

Την κινητοποίηση κάλεσαν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "Παρθενώνας", ο οποίος είχε κηρύξει στάση εργασίας τις ώρες τις κινητοποίησης, και ο Σύλλογος Γονέων του 149ου Δημοτικού με τη στήριξη και της Ένωσης Γονέων Γ' Κοινότητας Δ. Αθηναίων.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν, εκτός των άλλων, ο Κώστας Παπαδάκης και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος αντίστοιχα με την Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα. Ο Μπακογιάννης δέχτηκε αντιπροσωπεία, ύστερα από πολλή πίεση και την αρχική άρνησή του. Ουσιαστικά δεν είπε τίποτα πέρα από το να παρουσιάσει μια ψεύτικη εικόνα ότι έχουν γίνει τα κατάλληλα έργα.

«Μάθημα σε γερασμένα και ασυντήρητα ή κακοσυντηρημένα κτίρια! Μάθημα με την ανασφάλεια πότε θα συμβεί το επόμενο περιστατικό, αν θα βρέξει, αν θα γίνει σεισμός!

Σχολεία στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, που ο Δήμος Αθηναίων δε βρίσκει χρήματα να τα φτιάξει, να χτίσει νέα, να μη στοιβάζει τα νήπια και τα προνήπια σε κοντέινερ, όταν την ίδια στιγμή εξασφαλίζει με διαδικασίες fast truck ό,τι χρειάζεται για να προχωρήσει στην ανάπλαση του Βοτανικού!», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Παρθενώνα.

«Υπάρχουν σχολεία στην Αθήνα παρατημένα για δεκαετίες, δεν ήταν η “κακιά ώρα” στο 149. Υπάρχουν αναρτήσεις συλλόγων γονέων που καταγγέλλουν ότι τοίχοι των σχολείων έχουν ρωγμές, είχαν πέσει σοβάδες, μια κατάσταση χάλια. Στο γήπεδο μπάσκετ που παίζουν παιδιά δημοτικού, ο τάπητας περισσότερο βοηθάει να χτυπήσεις παρά προστατεύει. Γονείς καθαρίζουν νηπιαγωγεία γιατί δεν υπάρχουν καθαρίστριες. Ο Μπακογιάννης είναι αλλού γι' αλλού, στην ίδια γραμμή με την πολιτική των περικοπών της κυβέρνησης».