Η Αριστερά
Τοπικές εκλογές: Ζωγράφου - Προοπτική στους αγώνες

Στον Δήμο του Ζωγράφου δίνουμε την μάχη των εκλογών μέσα από το ψηφοδέλτιο της Ανυπότακτης Πόλης, στο οποίο συσπειρώνεται η ριζοσπαστική και αντικαπιταλιστική Αριστερά.

Όλη την τετραετία δώσαμε σημαντικές και νικηφόρες μάχες στην γειτονιά. Βρεθήκαμε στο πλευρό των φοιτητών/τριών όταν η κυβέρνηση της ατομικής ευθύνης και του “μένουμε σπίτι” προσπάθησε, εν μέσω πανδημίας, να πετάξει τους εστιακούς φοιτητές έξω απο τα σπίτια τους και να εκκενώσει τις ΦΕΠΑ και ΦΕΜΠ (φοιτητικές εστίες ΕΚΠΑ και ΕΜΠ αντίστοιχα) ως μέτρο καταπολέμησης της πανδημίας. Πήρε τότε την καλύτερη απάντηση από τους εστιακούς που έκαναν κατάληψη των εστιών και ενώθηκαν στον δρόμο με τους απεργούς υγειονομικούς που πρώτοι τότε έσπαγαν τις απαγορεύσεις στους δρόμους κόντρα στην λογική του “θα λογαριαστούμε μετά”, διεκδικώντας πραγματική θωράκιση του ΕΣΥ. Ήμασταν και στις πύλες του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ μπλοκάροντας την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια.

Η υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων και οι χώρων πρασίνου είναι ένα ζήτημα που άνοιξε σε όλους τους δήμους. Έτσι και εδώ πραγματοποιήθηκαν μαζικές κινητοποιήσεις για το Πάρκο Γουδί ενάντια στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση απαιτώντας Ενιαίο Δημόσιο Πάρκο, υψηλού πρασίνου, με ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις υποδομές αναψυχής και άθλησης.

Οι αγώνες των νοσοκομείων δεν έπαψαν να είναι στην ημερήσια διάταξη. Στηρίξαμε τους αγώνες των εργαζομένων στα Παίδων που διεκδικούσαν μόνιμες και μαζικές προσλήψεις, και καθολικά δημόσια Υγεία, την ώρα που το τι σημαίνει εργολάβοι μέσα στα νοσοκομεία φάνηκε με τον χειρότερο τρόπο με τον ακρωτηριασμό εργολαβικής εργάτριας από ελαττωματικό μηχάνημα σιδερώματος. Και συνεχίζουμε στο πλευρό των καθαριστριών (ΣΟΧ) του Αγία Σοφία που απολύονται, των αναισθησιολόγων του Αγλαΐα Κυριακού που αρνούνται να βγάλουν πρόγραμμα αν δεν λυθεί το πρόβλημα της υπερεφημέρευσης και φυσικά στην τεράστια μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Ογκολογικού του Αγία Σοφία, που θα πετάξει τα παιδιά με καρκίνο έξω απο τα δημόσια νοσοκομεία.

Όλα αυτά είναι κομμάτι της μεγάλης εικόνας των μαχών της εργατικής τάξης και της νεολαίας κόντρα στην κυβέρνηση των δολοφόνων και το σύστημά τους όλο αυτο το διάστημα. Αυτός ο κόσμος θέλουμε να εκφραστεί μέσα από τις υποψηφιότητές μας. Καλούμε όλον τον κόσμο να δυναμώσει την αντικαπιταλιστική Αριστερά που στηρίζει, οργανώνει και δίνει προοπτική στους αγώνες!

Εύα Ντόκου, 
υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ζωγράφου με την Ανυπότακτη Πόλη