Εργατικό κίνημα
Πειραιάς: Οι διώξεις δεν θα περάσουν!

22/9, Κινητοποίηση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στον Πειραιά. Φωτό: ΣΕΚ Πειραιά

Παραπέμφθηκα δύο φορές στο πειθαρχικό (29/6 και 4/9). Την πρώτη φορά, σε ηλεκτρονικό μου μήνυμα προς τους συναδέλφους μου στο σχολείο, σχολιάζοντας δηκτικά την εγκύκλιο Κόπτση, την επομένη της κατάρρευσης της τράπεζας θεμάτων, «άσκησα κακόβουλη κριτική» στο πρόσωπο του (πρώην πλέον) γενικού γραμματέα και επέδειξα «ανάρμοστη, αναξιοπρεπή και ανάξια για υπάλληλο συμπεριφορά».

Συγκεκριμένα, στο επίδικο μήνυμα: Άσκησα πολεμική στην στάση του Α. Κόπτση, ο οποίος, ως εφαρμοστής της πολιτικής του υπουργείου, απηύθυνε επιτακτικό λόγο στις σχολικές μονάδες, χωρίς να δείχνει ότι αναγνωρίζει τις ευθύνες της διοίκησης για έλλειψη σχεδίου σε περίπτωση δυσλειτουργίας του συστήματος. Μέμφθηκα τον αυταρχικό και απειλητικό τρόπο, όπως έχει φανεί από τα κατά καιρούς έγγραφά του, με τον οποίο απευθύνεται στην εκπαιδευτική κοινότητα. Τη δεύτερη φορά, σε σημείωμά μου στο alfavita.gr έλεγα ακριβώς...τον λόγο για τον οποίο παραπέμφθηκα, τονίζοντας ότι θεωρώ, απαράγραπτη την ελευθερία λόγου και άσκησης κριτικής προς την προϊστάμενη πολιτική ηγεσία και πως όσα μου καταμαρτυρούνται έχουν προσχηματικό χαρακτήρα, με σκοπό τη φίμωση κάθε φωνής, που δεν εγγράφεται στο κυβερνητικό αφήγημα, και στο αυταρχικό - κατασταλτικό στυλ διοίκησης.

Ήδη το κίνημα των εκπαιδευτικών του Πειραιά, η ΕΛΜΕ Πειραιά και εκπαιδευτικοί από άλλες περιοχές έδωσαν απάντηση με κινητοποιήσεις στα γραφεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την πρώτη φορά στις 7/7 και τη δεύτερη φορά στις 22/9.

Νεκτάριος Χατζηανδρέου, 
εκπαιδευτικός ΕΛΜΕ Πειραιά, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στο Λιμάνι