Εργατικό κίνημα
Eπισιτισμός: Εκλογοαπολογιστική συνέλευση

Σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση καλεί το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού νομού Αττικής τη Δευτέρα 2 Οκτώβρη στις 4μμ στο ξενοδοχείο Wyndham (πλατεία Καραϊσκάκη) κηρύσσοντας στάση εργασίας από τις 3μμ μέχρι τις 7μμ. Οι εκλογές για το νέο ΔΣ του Συνδικάτου θα πραγματοποιηθούν στο τέλος του Οκτώβρη. Η αντικαπιταλιστική κίνηση εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό “Καμαριέρα” καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συνέλευση.

«Η συνέλευση και οι εκλογές του Συνδικάτου γίνονται σε μια κρίσιμη περίοδο για τον κλάδο και το εργατικό κίνημα συνολικότερα», υπογραμμίζει η Χουάνα Σταυριανού, ξενοδοχοϋπάλληλος, μέλος της “Καμαριέρας”. «Από τη μία είναι η μάχη για γενναίες αυξήσεις για να μπορούμε να ζούμε από τον μισθό μας την ώρα που η ακρίβεια συνεχίζει να αυξάνεται. Από την άλλη είναι η μάχη για Συλλογική Σύμβαση που εξασφαλίζει το πρώτο, που εφαρμόζεται παντού και κατοχυρώνει όλα τα εργασιακά μας δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες.

Ο νέος νόμος του Γεωργιάδη πλήττει όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά ειδικά στον κλάδο μας η εφαρμογή του θα είναι καταστροφική. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η εργασία κατά παραγγελία του εργοδότη όταν και για όσο θέλει, τα εξαντλητικά ωράρια και η εργοδοτική τρομοκρατία ήταν και είναι κανόνας. Ο νέος νόμος δεν νομιμοποιεί απλά, αλλά εντείνει αυτή την πραγματικότητα. Εικόνες που σοκάρουν, όπως ο σερβιτόρος στη Μύκονο που μπήκε στη θάλασσα για να σερβίρει, για τα αφεντικά, τον Άδωνι και την κυβέρνηση είναι “δικαίωμα” για περισσότερα λεφτά.

Η Συλλογική Σύμβαση που υπέγραψε η Ομοσπονδία μας ήταν ένας μεγάλος συμβιβασμός με τους ξενοδόχους. Είναι σωστή η κριτική που κάνει η ηγεσία του Συνδικάτου, αλλά δεν αρκεί. Χρειάζεται συγκεκριμένος απεργιακός σχεδιασμός, όπως πρότεινε η “Καμαριέρα”, τον οποίο η πλειοψηφία του ΔΣ του Συνδικάτου αρνήθηκε. Επίσης, υπήρξαν ευκαιρίες, όπως ο απεργιακός ξεσηκωμός στη Wolt, εκδικητικές απολύσεις συναδέλφων/ισσων επειδή συμμετείχαν σε απεργίες, όπως της Α. Αδαμίδη από τον Βενέτη, ακόμα και επιθέσεις αφεντικών, όπως ο ξυλοδαρμός μετανάστη διανομέα στην Άνοιξη, μάχες που οργανώσαμε ως Καμαριέρα και που έδιναν δυνατότητες να απαντήσουμε απεργιακά όλος ο κλάδος.

Γι' αυτό καλούμε όλον τον κόσμο να δυναμώσει το Συνδικάτο με μαζική εγγραφή νέων μελών, να οργανώσουμε επιτροπές και σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς και να στηρίξουν την “Καμαριέρα” στις εκλογές. Για να ενισχυθεί η φωνή που λέει ότι “μας παίρνει” η απεργιακή κλιμάκωση με προοπτική να ανατρέψουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων και την ασυδοσία των αφεντικών».