Δραστηριότητες
Ανταρσίες παντού

25/9, Η Κατερίνα Θωίδου στην εκδήλωση για τα 40ήμερα του Μπλόκου της Κοκκινιάς

Ανταρσία στην Κοκκινιά 

Στην κεντρική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 40ήμερα του Μπλόκου της Κοκκινιάς που διοργάνωσε ο Δήμος Νίκαιας Ρέντη, βρέθηκε τη Δευτέρα 25/9 η «Ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης». Η επικεφαλής της, νυν δημοτική σύμβουλος και υποψήφια Δήμαρχος Νίκαιας Ρέντη Κατερίνα Θωίδου κατέθεσε λουλούδια τιμώντας τα θύματα των φασιστών και των ντόπιων συνεργατών τους. Τις προηγούμενες μέρες είχαν γίνει εξορμήσεις μελών και υποψηφίων της στο Κρατικό Νίκαιας, στο Γκαράζ του δήμου, στα Συνεργεία στο Κατράκειο, στο Δημαρχείο Νίκαιας, περιοδεία στις εργατικές πολυκατοικίες στο Ρέντη, παρέμβαση στο Περιβολάκι και στη Λαϊκή της Νίκαιας στην Παιδική Στέγη. Τα εκλογικά της περίπτερα βρίσκονται στις πλατείες Κουμπάκη (Σπάθα) και Αγίου Νικολάου, ενώ το Σάββατο 30/9, στις 7.30μμ, θα γίνει η κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση στον Πολυχώρο Μάνος Λοϊζος (Θηβών 245).

Ανταρσία στο Λιμάνι

Εξορμήσεις και περιοδείες στις υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά (δημαρχείο, καθαριότητα, τεχνικές υπηρεσίες), στις γειτονιές της Παλιάς Κοκκινιάς και της Πειραϊκής, στη Λαϊκή της Καλλίπολης και στην Σωτήρος στο κέντρο του Πειραιά, ήταν κάποιες από τις δράσεις της «Ανταρσία στο Λιμάνι» την περασμένη βδομάδα. Το σχήμα συμμετείχε και στην συγκέντρωση κατοίκων στο 5ο διαμέρισμα ενάντια στην παράνομη λειτουργία δομής του ΟΚΑΝΑ στην Αιτωλικού στα Μανιάτικα, με τον επικεφαλής της και υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά Θανάση Διαβολάκη να τονίζει στην ομιλία του πως «Η δομή εξακολουθεί να λειτουργεί παράνομα για να μην χαθεί η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Τα τοξικοεξαρτημένα άτομα είναι δικοί μας άνθρωποι. Για να τους βοηθήσουμε ουσιαστικά χρειαζόμαστε δομή νόμιμη. Στις γειτονιές του Πειραιά χρειαζόμαστε κοινωνικές δομές για τους άστεγους, τους φτωχούς, τους τοξικοεξαρτημένους, όσους τη χρειάζονται. Θα είμαστε εδώ για να τις διεκδικήσουμε και να τις κερδίσουμε». Το εκλογικό περίπτερο του σχήματος βρίσκεται στην πλατεία Κοραή, όπου την Κυριακή 1 Οκτώβρη στις 7.30μμ θα γίνει η κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση.

Ανταρσία στα Χανιά

Συμμετοχή στην πανεργατική διαδήλωση στις 21/9 και την πορεία για το Ζακ το ίδιο απόγευμα, περιοδεία σε υπηρεσίες του δήμου και τη σαββατιάτικη λαϊκή της οδού Μίνωος, παρουσία στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ της πόλης, ήταν κάποιες από τις παρεμβάσεις της «Ανταρσία στα Χανιά» την περασμένη βδομάδα. Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του σχήματος θα γίνει την Τρίτη 3 Οκτώβρη, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, στις 7μμ. 

«Διεκδικούμε να εκφράσουμε την πλειοψηφία των εργαζομένων στην πόλη που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις βασικές ανάγκες τους», είπε ο επικεφαλής του σχήματος και υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων Ειρηναίος Μαράκης σε συνέντευξή του στο ZARPA RADIO 896, μιλώντας για τις επιλογές της δημοτικής αρχής που θυσιάζει τα πάντα στο βωμό της τουριστικής βιομηχανίας και των εργολαβιών. «Ο δήμος πρέπει πάνω από όλα να βάζει τις ανάγκες των πολιτών», τόνισε, θυμίζοντας αγώνες που έχει δώσει η «Ανταρσία στα Χανιά» μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.