Η Αριστερά
«Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση - Ανταρσία στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη» Τζεμαλή Μηλιαζήμ: Ενάντια στιςρατσιστικές διακρίσεις

Οι τοπικές εκλογές είναι μια μεγάλη πολιτική μάχη και στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, μια μάχη που έχουμε να δώσουμε μαζί με όλο τον κόσμο που κι εδώ απεργεί, διαδηλώνει, αγωνίζεται για τη ζωή του. Απέναντι σε μια αδίστακτη κυβέρνηση και σε μια αντίστοιχα αδίστακτη περιφερειακή αρχή που εφάρμοσε την πολιτική της, έχουμε να τους μαυρίσουμε στις κάλπες και να κλιμακώσουμε τους αγώνες για την ανατροπή τους. Αυτό εκφράζει η «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση – Ανταρσία στην Ανατολική Μάκη εδονία Θράκη» με τη συμμετοχή της καισε αυτές τις περιφερειακές εκλογές.

Θα παλέψουμε για να κρατήσουμε τα σχολεία μας ανοιχτά, για να υπερασπίσουμε τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Το μειονοτικό γυμνάσιο λύκειο Ξάνθης βρίσκεται στη δεύτερη βδομάδα κατάληψης από μαθητές και γονείς που διεκδικούν τη λειτουργία του στην πρωινή βάρδια, με καινούργιο σχολικό συγκρότημα, με εργαστήρια και χώρους που θα αρμόζουν στις ανάγκες των εκπαιδευτικών και των μαθητών του. Σε όλα τα σχολεία λείπει προσωπικό, ιδιαίτερα στα προγράμματα που στηρίζουν αδύναμους μαθητές, προσφυγόπουλα κλπ. Το Πανεπιστήμιο έχει ελλείψεις λόγω των περικοπών στις πιστώσεις.

Είναι πράγματα που η κυβέρνηση τα στερεί, η περιφερειακή αρχή κάνει τα στραβά μάτια, εμείς τα διεκδικούμε μαζί με το εκπαιδευτικό, μαθητικό και φοιτητικό κίνημα.

Θα προασπίσουμε τα δημόσια αγαθά όπως είναι η Υγεία. Το νοσοκομείο Ξάνθης υπολειτουργεί, έχει κλείσει η εντατική, έχει μείνει με δυο παθολόγους που δίνουν

σκληρό αγώνα με 25 εφημερίες το μήνα κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Είναι επίσης μια μεγάλη μάχη που έχει ξεσπάσει με τελευταίο το μεγάλο συλλαλητήριο που έγινε στην πόλη την περασμένη βδομάδα. Και από την πλευρά μας θα τη συνεχίσουμε μαζί με το υγειονομικό κίνημα, απαιτώντας μαζικές προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων, ανοιχτή εντατική και χειρουργεία, χρηματοδότηση τώρα για ό,τι χρειάζεται για να λειτουργήσει το νοσοκομείο. Αντίστοιχα θα δώσουμε όλες τις μάχες για κοινωνικές υπηρεσίες, κόντρα στις περικοπές και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Θα κλιμακώσουμε τους αγώνες για να τσακίσουμε τους «κυνηγούς κεφαλών» και τα «τάγματα εθνοφυλάκων» που είδαμε στον Έβρο. Κυβέρνηση και περιφέρεια έχουν τεράστια ευθύνη για αυτά τα εγκλήματα. Στοχοποίησαν τους πρόσφυγες -ακόμα και τη μειονότητα- για τις φωτιές για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνεςπου δεν έκαναν τίποτα για δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση. Απαντήσαμε με μιαμεγάλη αντιρατσιστική-αντιφρασιστική εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στην Αλεξανδρούπολη την περασμένη Κυριακή, θα το κάνουμε και στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή και παντού. Δύναμη στην αντικαπιταλιστική Αριστερά σημαίνει δύναμη στους αγώνες.

Τζεμαλή Μηλιαζήμ,
δάσκαλος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο νομό Ξάνθης με την
«Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση - Ανταρσία στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη»