Εκπαίδευση και νεολαία
ΣΕΚ στις σχολές: Ανοιχτή σύσκεψη 30/9

30/9, Σύσκεψη του ΣΕΚ στις σχολές στο Ρομάντσο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30/9 η ανοιχτή σύσκεψη του ΣΕΚ στις σχολές με θέμα "οργανώνουμε τις μάχες ενάντια στην κυβέρνηση της καταστροφής". Ο Αλέξανδρος Κοροβέσης εισηγητικά μίλησε για την πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί σε καταστροφές, τη δολοφονική ρατσιστική εκστρατεία της και τον δρόμο που ανοίγει στους φασίστες. 

Συνέχισε περιγράφοντας τις τεράστιες μάχες που δίνει απέναντι σε αυτά η εργατική τάξη και η νεολαία, ενώ άνοιξε και τη συζήτηση για την ανάγκη της επαναστατικής στρατηγικής της Αριστεράς, που ήταν κεντρικό θέμα της σύσκεψης. Μπροστά μας είναι η πολιτική μάχη των δημοτικών εκλογών και το μονοήμερο που οργανώνει το ΣΕΚ για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Η Πηνελόπη, φοιτήτρια στη Φιλοσοφική μίλησε για τη φοβερή ανταπόκριση στην υποδοχή πρωτοετών: «Η συζήτηση με τους περισσότερους ήταν ότι ψάχνουν δουλειά, ψάχνουν για σπίτια. Τους φοιτητές τους απασχολούν πολλά περισσότερα πράγματα πέρα από την σχολή τους, είναι άμεση η σύνδεση με το τι σημαίνει υποβάθμιση της παιδείας. Χρειάζεται μια αριστερά στις σχολές που δεν θα ανοίγει μόνο τα φοιτητικά ζητήματα αλλά να τα συνδέει με τις εργατικές μάχες».

 Ο Τάσος Τσιούνης, μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, έδωσε μια εικόνα για την κατάσταση στον Βόλο. «Χρειαζεται να μπλοκάρουμε τον απάνθρωπο νόμο του Γεωργιάδη. Το κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση με εργατικό έλεγχο είναι βασικό αίτημα για να δώσουμε αυτή την μάχη», είπε ο Ορέστης, φοιτητής στο Παιδαγωγικό Ιωαννίνων. Η Αφροδίτη Φράγκου, φοιτήτρια στο ΠΑΔΑ ανέφερε ότι χρειάζεται όλοι από τις σχολές να είναι στο μονοήμερο για το Πολυτεχνείο, γιατί είναι πολύτιμη η σύνδεση με το σήμερα. Η Βίκυ Βρακά, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στην Πάντειο στάθηκε στη σύνδεση των φοιτητών με τους εργαζόμενους μέσα στις σχολές.

Μαρία Καστελιώτη,
φοιτήτρια ΣΕΚ στις σχολές