Καταστολή
Ηράκλειο Κρήτης: Η καταστολή δεν περνάει

Τις τελευταίες μέρες στο Ηράκλειο οι μπάτσοι του Οικονόμου έχουν επιδοθεί σε ένα όργιο καταστολής και αστυνομικής αυθαιρεσίας. Το Σάββατο τα ξημερώματα εκκένωσαν βίαια την κατάληψη του Ευαγγελισμού. Το κτίριο καταλήφθηκε για πρώτη φορά το 2002 από φοιτητές του Πανεπιστημίου μετά από δεκαετίες ερήμωσης και εγκατάλειψης και από τότε λειτουργούσε σαν πολιτικός και πολιτιστικός χώρος.  

Κατά τη βίαιη εκκένωση έγιναν προσαγωγές ακόμα και ενός πολυτραυματία με σπασμένα άκρα, που αντί να τον μεταφέρουν αμέσως στο νοσοκομείο τον πήγαν πρώτα στη ΓΑΔΗ. Η πρώτη απάντηση του κινήματος του Ηρακλείου δόθηκε στη μαζική συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο το απόγευμα. Σε αυτή τη μάχη πρέπει να μπουν και τα συνδικάτα της πόλης αλλά και οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Τη Δευτέρα 2/10 το απόγευμα εντελώς προκλητικά και αυθαίρετα, χωρίς καν την παρουσία εισαγγελέα, επιτέθηκαν στη συνέλευση του Αθλητικού Συλλόγου Τηγανίτη με ΜΑΤ και χημικά απειλώντας ότι θα γίνουν μαζικές προσαγωγές.

Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη, μαζί με τους τοπικούς της συμμάχους, δημάρχους εν ενεργεία και υποψήφιους και την περιφερειακή αρχή, είναι συνυπεύθυνοι. Η καταστολή που εξαπολύουν δεν είναι επίδειξη δύναμης αλλά παραδοχή αδυναμίας. 

Σκληρές αντιστάσεις

Το προηγούμενο διάστημα η εργατική τάξη και η νεολαία οργάνωσαν σκληρές αντιστάσεις ενάντια στην κυβέρνηση και τα αφεντικά. Το πάγωμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας, οι πανεργατικές διαδηλώσεις στη ΔΕΘ, που δεν τόλμησε να εμφανιστεί ο Μητσοτάκης και οι μαζικές διαδηλώσεις στην πανεργατική στις 21/9. Οι συγκεντρώσεις ΟΛΩΝ των κατοίκων της Ιεράπετρας και της Σητείας αλλά και των σωματείων των νοσοκομείων του νησιού ενάντια στη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν Υγείας. Αυτή είναι η δύναμη για να συνεχίσουμε και να κάνουμε το ν/σ του Γεωργιάδη για 16ωρη εργασία, την πανεπιστημιακή αστυνομία, το ξεπούλημα της Υγείας, αλλά και όλες τις επιθέσεις της κυβέρνησης και των αφεντικών που υπηρετεί πατσαβούρι. 

Το δόγμα «νόμος και τάξη» δεν θα περάσει ούτε στο Ηράκλειο ούτε πουθενά. Ο εκλεκτός του Μητσοτάκη για το δήμο είναι ο Καραμαλάκης, πρώην αρχιμπάτσος και αρχηγός της ΕΛΑΣ, υπεύθυνος για το μεγαλύτερο κύμα καταστολής των τελευταίων χρόνων. Με τα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους μπροστά να τον στείλουμε κι αυτόν και την κυβέρνηση των δολοφόνων που τον στηρίζει στα αζήτητα της ιστορίας.

Στις 8 του Οκτώβρη, στηρίζουμε, ψηφίζουμε, δυναμώνουμε στις εκλογές για την περιφέρεια την Ανυπότακτη Κρήτη. Για να βάλουμε τις ζωές μας πάνω από τα κέρδη των αφεντικών. Για να σπάσουμε το αντιδημοκρατικό φράγμα του 3% του Βορίδη. Για να τσακίσουμε την κυβέρνηση, τους συμμάχους της και το σύστημα που υπηρετούν. Στους Δήμους του νομού Ηρακλείου όπως και στο ίδιο το Ηράκλειο, στηρίζουμε κριτικά τα αριστερά ψηφοδέλτια κόντρα στους εκλεκτούς του Μητσοτάκη και όλους τους επίδοξους "Μπέους".

Πυρήνας ΣΕΚ Ηρακλείου