Η Αριστερά
Ανταρσία στην Κοκκινιά: "Ενώνουμε δυνάμεις"

Η ομιλία του Τάσου Κομιτόπουλου υποψήφιου δημοτικού σύμβουλου με την «Ανταρσία στην Κοκκινιά στην προεκλογική συγκέντρωση της κίνησης στον πολυχώρο Μάνος Λοϊζος στη Νίκαια, το περασμένο Σάββατο:

«Συναγωνιστές/τριες, φίλες και φίλοι, είμαι ένας από τους 70 συντρόφους και φίλους που μένουμε εδώ στην περιοχή της Νίκαιας, οι οποίοι εμφορούμαστε από τα οράματα της ανανεωτικής ριζοσπαστικής Αριστεράς και οι οποίοι θελήσαμε και αποφασίσαμε να ενώσουμε τις προσπάθειές μας για να ενισχύσουμε έναν αυτοδιοικητικό, ριζοσπαστικό αριστερό πόλο μέσα στην πόλη. Με αυτήν την έννοια συμμετέχουμε στα ψηφοδέλτια της Ανταρσίας στην Κοκκινιά και θα δώσουμε από κοινού τον αγώνα αυτόν. 

Αποφασίσαμε να ενώσουμε δυνάμεις για να υπερασπίσουμε ένα δήμο που θα υπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων, τις ανάγκες των πολλών, πάνω από τα κέρδη, πάνω από τα συμφέροντα. 

Αντιστεκόμαστε στην άπληστη κερδοσκοπία τους, ενώνουμε δυνάμεις και λέμε ναι στο δικαίωμα στη στέγη για όλους και όλες. Ενώνουμε δυνάμεις για την ενίσχυση του δημόσιου και κοινωνικού χώρου του δήμου μας, για την υπεράσπιση και την ποιοτική αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, για δωρεάν Υγεία και Παιδεία, για επαρκείς δημοτικούς παιδικούς σταθμούς στην πόλη. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στις δημόσιες υπηρεσίες.   

Ενώνουμε δυνάμεις για ένα δήμο με οικολογική ευαισθησία, με ελεύθερους χώρους πρασίνου, με πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους, με αξιόπιστο σύστημα ανακύκλωσης, ενίσχυση της δωρεάν δημοτικής συγκοινωνίας και περιορισμό της αλόγιστης χρήσης των ΙΧ. 

Είμαστε απέναντι στο υφιστάμενο δημαρχοκεντρικό μοντέλο, στο πρότυπο μιας δημοτικής αρχής των δήθεν «ανεξάρτητων» δημάρχων, ενάντια στο δήμαρχο-αφέντη, στον δήμαρχο-πατερούλη, στο δήμαρχο τοποτηρητή των επιταγών της κεντρικής εξουσίας.

Ενώνουμε τέλος δυνάμεις για έναν δήμο αντιρατσιστικό, αντιφασιστικό, ενάντια στην ξενοφοβία, τον εθνικισμό και τον πόλεμο. Θέλουμε ένα δήμο που να χωράει όλες και όλους, χωρίς ανθρώπους κρυμμένους στις γωνίες, με αλληλεγγύη, χωρίς διαχωρισμούς με βάση το φύλο, την φυλή, το χρώμα, τη χώρα καταγωγής, τη διαφορετικότητα. Καμιά ανοχή στο δηλητήριο του ρατσιστικού μίσους καμιά ανοχή στις πολιτικές κοινωνικού αποκλεισμού. 

Φίλοι και φίλες, συναγωνίστριες και συναγωνιστές στις 8 του Οκτώβρη προχωράμε δυνατά, προχωράμε για έναν ισχυρό πόλο της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στο δήμο, και θα νικήσουμε! ».