Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
STOP στις σεξιστικές επιθέσεις

14/10, Αθήνα. Φωτό: Αφροδίτη Φράγκου

Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 14/10 στο κέντρο της Αθήνας, μετά από κάλεσμα ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεων ενάντια στις σεξιστικές – ομοφοβικές δηλώσεις των Μπέων και τη ρητορική μίσους ενάντια στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα.

Περισσότερα από 200 άτομα βάδισαν από τη Γλάδστωνος μέχρι τη Βουλή όπου έγιναν χαιρετισμοί από εκπροσώπους των Proud Seniors Greece, των Οικογένειών Ουράνιο Τόξο και Intersex Greece.

Με πικέτες «Ένάντια στην καταπίεση – ενάντια στον καπιταλισμό» και με σύνθημα «κάτω η κυβέρνηση της ομοφοβίας και της πολεμοκαπηλείας» συμμετείχαν μέλη του ΣΕΚ που με την Εργατική Αλληλεγγύη στο χέρι καλούσαν στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη που οργανώνονται τις επόμενες ημέρες.

Στο κάλεσμά της η Πρωτοβουλία “Στη φυλακή οι δολοφόνοι της Ζackie Oh” σημειώνει: 

«Οι ομοφοβικές δηλώσεις Μπέου έδειξαν ότι όσο και να προσπαθεί η ΝΔ να παριστάνει την 'προοδευτική', στην πραγματικότητα κάνει πλάτες σε ένα σύστημα που από την ίδια του τη φύση παράγει διακρίσεις και καταπίεση. Αυτές οι δηλώσεις κάθε άλλο παρά μεμονωμένες ήταν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι υπαίτια για την ομοφοβία και την τρανσφοβία και οπλίζει τα χέρια και τα πόδια που σκότωσαν τον Ζακ, τη Δήμητρα, την Άννα. Την ίδια ώρα με τις πολιτικές της ενισχύει το ιδεολόγημα ότι δεν μετράνε όλες οι ζωές το ίδιο, με τις δολοφονίες προσφύγων στα σύνορα και στις θάλασσες. Τρέφει έτσι τα φασιστικά τάγματα εφόδου, που ανάμεσα στα άλλα έχουν στο στόχαστρό τους τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να ξαναβγούμε στους δρόμους. Καλούμε τις ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις να συμμετάσχουν και στην πορεία της 17 Νοέμβρη, 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου».