Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου: Νέος θάνατος πρόσφυγα

O Sheheryaar Ahmed

Ένας ακόμα θάνατος πρόσφυγα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης ήρθε να προστεθεί στη μακριά μαύρη λίστα που βαραίνει τη ρατσιστική κυβέρνηση. 

Ο Sheheryaar Ahmed, έγκλειστος στο στρατόπεδο της Κορίνθου, έχασε τη ζωή του αφού επί τρεις μέρες καλούσε σε ιατρική βοήθεια όντας καρδιοπαθής. Οι αστυνομικοί φύλακες του παρείχαν ντεπόν και τελικά τον μετέφεραν στο νοσοκομείο μετά από τρείς μέρες. Δύο μέρες μετά ήρθαν απλά για να μαζέψουν τα ρούχα του και έτσι έμαθαν οι συγκρατούμενοι του ότι είχε πεθάνει.

Οι συγκρατούμενοί του ανακοίνωσαν ότι προχωράνε σε απεργία πείνας για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και την 18μηνη κράτηση των μεταναστών χωρίς χαρτιά. 

«Η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης είναι ένοχη για το θάνατο του μετανάστη στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου. Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες θανάτου του Sherheryaar Ahmed, να κλείσουν τα στρατόπεδα του θανάτου, να πάρουν χαρτιά οι μετανάστες» καταγγέλει η ΚΕΕΡΦΑ που μαζί με την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα» προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 28/10, έξω από το στρατόπεδο που έχασε τη ζωή του ο Sheheryaar Ahmed. 

«Μήπως οι αστυνομικοί δεν έχουν αυτιά; Δεν τους ακούνε. Γι’ αυτό λέμε ότι αυτά είναι κέντρα ρατσιστικά που πεθαίνουν οι μετανάστες εργάτες. Κλείστε αυτά τα κέντρα. Νομιμοποίηση και λευτεριά για κάθε άνθρωπο που είναι μέσα, μόνο και μόνο επειδή δεν έχει χαρτιά» είπε ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «Η Ενότητα» στη συγκέντρωση.