Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Αγ. Παντελεήμονας: Αντιφασιστική συγκέντρωση

26/10/2013, Αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Φωτό: Αρχείο Εργατική Αλληλεγγύη

Αντιφασιστική συγκέντρωση - Πικετοφορία
Κυριακή 12 Νοέμβρη 4μμ στον Άγιο Παντελεήμονα

 
Η ΚΕΕΡΦΑ Πατήσια - Γαλάτσι - Κυψέλη μαζί με την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “Η Ενότητα” και τους καταστηματάρχες της οδού Αχαρνών που δέχτηκαν φασιστικές επιθέσεις, μετά από σύσκεψη, καλούν αντιφασιστική συγκέντρωση στις 12 Νοέμβρη. 
 
Κάνουν κάλεσμα στα τοπικά Σωματεία Εργαζομένων, στις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινήσεις, συλλογικότητες, στις κοινότητες μεταναστών, στους Φοιτητικούς Συλλόγους, στις δημοτικές κινήσεις του Δήμου Αθήνας, στους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα, να βάλουν φραγμό με τη μαζική τους συμμετοχή στις επιθέσεις φασιστοειδών στην Αχαρνών που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα. 
 
Έχουμε καταφέρει με τη δράση μας τα προηγούμενα χρόνια να μπλοκάρουμε τους φασίστες στην περιοχή μας. Με την κινητοποίηση του κόσμου της γειτονιάς, με το μεγάλο αντιφασιστικό κίνημα που έβαλε τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή. Θα τους απομονώσουμε ξανά!
 
Ακολουθεί η καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ και της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας "η Ενότητα" για τις επιθέσεις:
 
Επιθέσεις φασιστοειδών στην Αχαρνών στον Άγιο Παντελεήμονα κατά μαγαζιών μεταναστών
 
Εδώ και μία βδομάδα ομάδες φασιστοειδών οργανώνουν βραδυνές περιπολίες στην οδό Αχαρνών και προχωράνε σε επιθέσεις κατά μαγαζιών μεταναστών με ρίψη αυγών και νερού μέσα σε μπλε μπαλόνια. 
 
Συγκεκριμένα, ανεβαίνουν και κατεβαίνουν με αυτοκίνητα την Αχαρνών και ρίχνουν σε συγκεκριμένα καταστήματα ξανά απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα. Έχουν στοχοποιήσει καταστήματα όπως σουβλατζίδικα που πουλάνε “αραβική πίττα”, γραφεία ταξιδίων, ζαχαροπλαστεία. 
 
Τα φασιστοειδή πετάνε τις βρωμιές τους μέσα στα μαγαζιά για να προκαλέσουν καταστροφές και τρόμο σε πελάτες που βρίσκονται εκεί. Οι καταστηματάρχες εκφράζουν την ανησυχία τους ότι αυτές οι επιθέσεις προετοιμάζουν χειρότερες. 
Χαρακτηριστικά υπενθυμίζουν τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής με ορμητήριο την πλατεία Αγίου Παντελεήμονα με τους εμπρησμούς και τις καταστροφές των μαγαζιών. Αν αντί για νερό είχαν βενζίνα τα μπαλόνια θα μπορούσαν να προκαλέσουν φωτιά στο σουβλατζίδικο θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. 
 
Η Αστυνομία γνωρίζει από τις καταγγελίες των μεταναστών ποιοι οργανώνουν τις επιθέσεις. Περιμένει να συμβούν οι επιθέσεις και εν τω μεταξύ έχει υποδείξει στους μετανάστες να προχωρήσουν σε μήνυση.
 
Η κυβέρνηση με την κλιμάκωση της ρατσιστικής εκστρατείας στο πλευρό των σφαγέων του Παλαιστινιακού λαού στρώνει το δρόμο για τις φασιστικές προκλήσεις. Αυτές οι επιθέσεις στην περιοχή που δόθηκαν μάχες για να ξεριζωθούν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής έρχονται αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές, με τον Κασιδιάρη να βλέπει κάθετη πτώση των ψήφων του και την ακροδεξιά εκπρόσωπο των “επιτροπών κατοίκων” να κερδίζει έδρα στο δημοτικό συμβούλιο. 
 
Τα φασιστοειδή επιχειρούν να επιβάλουν ξανά την παρουσία τους στις γειτονιές με ρατσιστικές επιθέσεις μίσους. Η Αστυνομία του Γ. Οικονόμου σε ένα από τους πιο αστυνομευμένους δρόμους της Αθήνας και ενώ συστηματικά γίνονται αυτές οι συγκεκριμένες επιθέσεις δεν έχει προχωρήσει σε εντοπισμό και σύλληψη των δραστών. Ενώ είναι γνωστοί οι αριθμοί των πινακίδων των αυτοκινήτων τους... περιμένει την μήνυση των μεταναστών! 
 
Η κυβέρνηση μόλις αυτό το καλοκαίρι άφησε ολόκληρο τάγμα ναζιστών να έρθει από την Κροατία και ανεμπόδιστο να δολοφονήσει το Μιχάλη Κατσουρή στη Ν. Φιλαδέλφεια ενώ λίγες μέρες μετά τάγμα εφόδου δολοφόνησε τον Σιζάρ Σαφτάρ στην Ριζούπολη. Αυτό είχε ξεκινήσει την παγανιά του από τα Πατήσια. Τι περιμένουν; Άλλο ένα νεκρό για να συλλάβουν φασιστοειδή που απειλούν ζωές; 
Απαιτούμε να μπει τέλος στην δράση των φασιστικών ομάδων και των περιπολιών τους, των ορφανών του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη Να συλληφθούν αμέσως οι δράστες. Καμία κάλυψη της δράσης τους από την ΕΛΑΣ.