Ιδέες
Νέες εκδόσεις από το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Ισραήλ, Ιμπεριαλισμός  και Παλαιστινιακή αντίσταση» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου. Με 120 σελίδες που εξηγούν και αναλύουν όλες τις πλευρές της σύγκρουσης στην Παλαιστίνη. Περιλαμβάνει την παμφλέτα «Νέα Ιντιφάντα» της Anne Alexander (που εξαντλήθηκε), δυο κείμενα των  Γιώργου Ράγκου και Δημήτρη Δασκαλάκη για τους πρόσφατους αγώνες των Παλαιστίνιων, ένα κλασσικό κείμενο των εβραίων μαρξιστών Μόσε Μαχόβερ & Ακίβα Ορ για τον «Ταξικό χαρακτήρα της ισραηλινής κοινωνίας» κι ένα του Τόνι Κλιφ για τον «Αγώνα στη Μέση Ανατολή», γραμμένο αμέσως μετά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών το 1967.  

Η νέα αυτή έκδοση έρχεται αμέσως μετά την κυκλοφορία του βιβλίου που είναι αφιερωμένο στα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Με τίτλο «Εδώ Πολυτεχνείο! Ο δρόμος του Νοέμβρη επαναστατικός» οι συγγραφείς του, Μαρία Στύλλου, Πάνος Γκαργκάνας, Νίκος Λούντος και Λέανδρος Μπόλαρης παρουσιάζουν τους αγώνες που προηγήθηκαν, την ίδια την εξέγερση, αλλά και τους αγώνες που ακολούθησαν, με έμφαση στην ανάδυση της επαναστατικής αριστεράς που στήριξε και στηρίζει το δρόμο του Νοέμβρη.

Νέες εκδηλώσεις από το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο

Στη Θεσσαλονίκη, μετά το Πεδίο του Άρεως, τα Πετράλωνα και το Βόλο, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις-παρουσιάσεις της 2ης έκδοσης του βιβλίου «Ομοφυλοφιλία, σεξουαλικότητα και η πάλη για την απελευθέρωση», στον πολυχώρο ΕΝΕΚΕΝ (Πρ. Κορομηλά 37) στις 5/11, 6.30μμ.  Θα μιλήσουν για το βιβλίο οι: Άσπα Θεοχάρη, αν. γραμματέας Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Γιώργος Τσιτιρίδης, δημοσιογράφος-συγγραφέας, Νίκος Χατζητρύφων, Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο, και ο συγγραφέας του βιβλίου  Κώστας Τορπουζίδης.