Εργατικό κίνημα
Nίκαια: Νοσοκομεία - Προσλήψεις τώρα!

6/11, Κινητοποίηση στο Κρατικό Νίκαιας. Φωτό: Ανταρσία στην Κοκκινιά

Με μαζική απεργιακή συγκέντρωση και μεγάλη συμμετοχή στην τρίωρη στάση εργασίας απάντησαν τη Δευτέρα 6/11 οι εργαζόμενοι του Κρατικού Νίκαιας στην επικίνδυνη κατάσταση που έχουν οδηγήσει οι ελλείψεις στο νοσοκομείο. Μετά τη συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου, έγινε πορεία και συμβολικό κλείσιμο της Πέτρου Ράλλη! Στη συνέλευση εργαζομένων που ακολούθησε αποφασίστηκε νέα κινητοποίηση την Παρασκευή 10/11 στις 12μ στο νοσοκομείο και πορεία στη 2η ΥΠΕ. 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου απαιτεί μαζικές προσλήψεις με επείγουσες διαδικασίες, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και αύξηση της χρηματοδότησης. Ανάμεσα σε άλλα τραγικά παραδείγματα των ελλείψεων, αναφέρει ότι οι μονοβάρδιες στο νοσηλευτικό προσωπικό έχουν γίνει κανόνας, ότι υπήρξαν μέρες εφημερίας που μόλις τέσσερις τραυματιοφορείς εξυπηρετούσαν πάνω από 1.000 άτομα και ότι οι μόλις τρεις γιατροί στον αξονικό αδυνατούν να καλύπτουν όλες τις εφημερίες του μήνα.

Η Ανταρσία στην Κοκκινιά με το πανό της βρέθηκε για άλλη μια φορά στο πλευρά των εργατών της Υγείας στο Κρατικό. «Οι ελλείψεις προσωπικού βλάπτουν σοβαρά την υγεία των πολιτών», υπογράμμισε η Κατερίνα Θωίδου, δημοτική σύμβουλος Νίκαιας. «Τη στιγμή που εμφανίζονται  πάλι τα κρούσματα του κορονοϊού κι έρχεται ο χειμώνας με λοιμώξεις, αντί να ενισχύσουν με προσλήψεις τα νοσοκομεία, βουλώνουν τρύπες με μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας και αλλάζουν διοικήσεις. Σπαταλούν εκατομμύρια ευρώ για αεροπλανοφόρα για να σκοτώνουν παιδιά στη Γάζα». 

• Σε 8ωρες στάσεις εργασίας από τις 7 μέχρι τις 10 Νοέμβρη προχωράει ο Σύλλογος Εργαζομένων 1ης και 2ης ΥΠΕ ενάντια στις μετακινήσεις προσωπικού.