Εργατικό κίνημα
Εκλογές στην ΕΝΙΘ: Ψηφίζουμε Ενωτικό Κίνημα

8/9, Απεργιακή πανυγειονομική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη. Φωτό: Μάνος Νικολάου

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ 

Ψηφίζουμε-Στηρίζουμε:
«ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Το Αντικαπιταλιστικό Δίκτυο στην Υγεία – ΝΥΣΤΕΡΙ συμμετέχει στις εκλογές της ΕΝΙΘ μέσα από το ψηφοδέλτιο του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή, ένα ενωτικό σχήμα της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, που συσπειρώνει το πιο μαχητικό κομμάτι των νοσοκομειακών γιατρών. Σε ανακοίνωσή του για τις εκλογές τονίζει, ανάμεσα σε άλλα: 

«Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι συνειδητά και συστηματικά με την λάθος πλευρά της ιστορίας και συνεχίζει και κλιμακώνει τον πόλεμο σε όλα τα μέτωπα. Ενάντια στους εργαζόμενους συνολικά, με την ακρίβεια που τσακίζει τα εισοδήματα. Ενάντια στην δημόσια υγεία και το ΕΣΥ έχοντας βάλει στόχο να το ιδιωτικοποιήσει. Ενάντια στα συνδικάτα και το δικαίωμα στην απεργία, με τους νόμους Χατζηδάκη και Γεωργιάδη. Ενάντια στις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, με τα εγκλήματα στα Τέμπτη, στην Πύλο, στην Δαδιά, στην Θεσσαλία. Ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό που παλεύει για ελευθερία, έχει ταχθεί ξεδιάντροπα με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ

Οι κινητοποιήσεις μας την προηγούμενη διετία, σταμάτησαν τα σχέδια συγκάλυψης των προβλημάτων, οι συνεχόμενες απεργίες μας έδωσαν παρατάσεις σε συμβασιούχους, οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στην επαρχία όπως στην Κρήτη εμποδίζουν την προσπάθεια κλεισιμάτων ολόκληρων νοσοκομείων. Με τους αγώνες μας φρενάραμε επιθέσεις αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση για να έχουμε ουσιαστικές νίκες.

Το κύμα παραιτήσεων και η φυγή συναδέλφων στο εξωτερικό δεν θα ανασχεθεί χωρίς μαζικές προσλήψεις και πραγματικές αυξήσεις. Οι πολύωρες αναμονές στα ΤΕΠ δεν θα σταματήσουν χωρίς να ανοίξουν τα κλειστά νοσοκομεία (Λοιμωδών, ΙΚΑ Παναγία, Δερματολογικό) και χωρίς να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια υγεία και γενικά τίποτα δεν μπορεί να βελτιωθεί χωρίς να αυξηθούν οι δαπάνες στην υγεία. 

ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Η 48ωρη πανυγειονομική απεργία στις 29-30 Νοέμβρη που αποφάσισε η ΟΕΝΓΕ είναι ένα σημαντικό βήμα κλιμάκωσης για να συνεχίσουμε με απεργία διαρκείας που θα γονατίσει την κυβέρνηση και θα αναγκάσει το υπουργείο να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας. Χρειάζεται από τις απεργίες μια φορά το δίμηνο, να προχωρήσουμε σε απεργία που θα διαρκέσει μέχρι να νικήσουμε. 

Γι’ αυτό χρειάζεται σε κάθε νοσοκομείο να συγκροτήσουμε επιτροπές αγώνα, ενεργοποιώντας ταυτόχρονα τις νοσοκομειακές επιτροπές της ΕΝΙΘ, για να οργανώσουμε περιοδείες και συνελεύσεις που θα ξεσηκώσουν το σύνολο των συναδέλφων. Απεργία διαρκείας σημαίνει να σταματήσουμε κάθε τακτική λειτουργία, να ορίσουμε εμείς το προσωπικό ασφαλείας, να απευθύνουμε κάλεσμα συμπαράστασης στους ασθενείς και στους υπόλοιπους εργαζόμενους, να φτιάξουμε απεργιακό ταμείο. 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ 

Απέναντι σε έναν υπουργό που έχει το θράσος να παραδέχεται ότι το ΕΣΥ βρίσκεται στο χειρότερο σημείο του και να ζητάει από τους υγειονομικούς να βάλουν πάλι πλάτη απαντάμε ξεκάθαρα ότι ήρθε η ώρα να τα πάρουμε όλα πίσω. Η οργή των υγειονομικών ξεχειλίζει και ήδη μετατρέπεται σε μαζικούς αγώνες σε μια σειρά από νοσοκομεία πανελλαδικά. Το μήνυμα του δεύτερου γύρου των τοπικών εκλογών είναι ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας είναι μαζί μας ενάντια στην πολιτική που διαλύει την δημόσια περίθαλψη και το κοινωνικό κράτος συνολικότερα. 

Οι νοσοκομειακοί γιατροί που συμμετέχουμε στο Νυστέρι και το Συντονιστικό Νοσοκομείων βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή κάθε απεργίας, συνέλευσης και κινητοποίησης δίνοντας ταυτόχρονα τη μάχη για αγωνιστική κλιμάκωση. Ταυτόχρονα δίνουμε τη μάχη για ελεύθερη πρόσβαση όλων στη δημόσια υγεία, ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες, ενάντια στη στοχοποίηση των Ρομά, των μεταναστών, των ανασφάλιστων, ενάντια στις διακρίσεις με βάση το φύλο και το σεξουαλικό προσανατολισμό. Στεκόμαστε στο πλευρό των Παλαιστίνιων ενάντια στον βρώμικο ρόλο της κυβέρνησης στις πολεμικές εξορμήσεις, ενάντια στους εξοπλισμούς και την κλιματική καταστροφή».

Υποψήφιοι από το ΝΥΣΤΕΡΙ: 
Ζαφείρης Αριστείδης, Κούτρας Ιωάννης, Μόσχα Νικολέττα