Γράμματα και σχόλια
Εφετείο Αθηνών: Τραυματισμός δικαστικού υπαλλήλου

Τραυματίστηκε δικαστικός υπάλληλος στις 30/10 στο Εφετείο Αθηνών, όταν κατέρρευσαν τα μεταλλικά ράφια με τις δικογραφίες και τον καταπλάκωσαν. Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας «μπορούσαμε να είχαμε νεκρό» και επίσης ότι, λίγες μέρες πριν, αποκαλύφθηκε ρωγμή στο κτίριο 2. Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες των δικαστικών υπαλλήλων που μιλούν για ελλείψεις στην ασφάλεια και ακαταλληλότητα των κτιρίων και των υποδομών.

«Έχουν ξαναγίνει αντίστοιχα περιστατικά αλλά ευτυχώς δεν υπήρχε κάποιος εκεί για να τον καταπλακώσουν οι δικογραφίες», δηλώνει στην ΕΑ η Θάλεια Γεωργοπούλου, δικαστικός υπάλληλος. «Όταν είχα διοριστεί, τα δικόγραφα ήταν γεμάτα ψύλλους και είχαν τσιμπήσει όλους τους συναδέλφους. Τότε είχαν βγάλει ένα τεράστιο πανό που έγραφε “Πιο πολύ και από τους ψύλλους μας τρομάζει η αδιαφορία”. Η αδιαφορία αυτή παρέμεινε μετά από τόσα χρόνια. 

Η συνέλευση που κάναμε την 1/11 είχε πολύ κόσμο και απαρτία. Αποφασίσαμε τη συγκρότηση απεργιακού ταμείου και τον συντονισμό για κινητοποιήσεις διαρκείας με άλλους κλάδους. Αυτή η απόφαση από αφηρημένη χρειάζεται να γίνει συγκεκριμένη. Η καλύτερη ευκαιρία είναι η 48ωρη απεργία των υγειονομικών, που όπως κι εμείς παλεύουν για μαζικές προσλήψεις. Επίσης πέρασε ψήφισμα για αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη και καταδίκη της γενοκτονίας στη Γάζα από το Ισραήλ. Ο πρόεδρος του Συλλόγου κατέβασε άλλο ψήφισμα για καταδίκη της βίας απ' όπου κι αν προέρχεται. Ο κόσμος έπεσε να τον φάει και στην ψηφοφορία το ψήφισε μόνος του. Ήταν πολύ ελπιδοφόρο ότι όλοι οι υπόλοιποι ήμασταν στη σωστή πλευρά».