Εργατικό κίνημα
Έκτακτοι ΥΠΠΟ: Κινητοποίηση 7/11

Σε απεργία και κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού στην Μπουμπουλίνας προχώρησε το έκτακτο προσωπικό του υπουργείου Πολιτισμού στις 7/11, διεκδικώντας άμεση μονιμοποίηση των συμβασιούχων και μαζικές προσλήψεις προσωπικού.

 «Απεργούμε ενάντια στις χιλιάδες απολύσεις συναδέλφων μας που μέχρι τέλος του χρόνου θα βρεθούν στο ταμείο ανεργίας χωρίς να διαφαίνεται “φως στο τούνελ” όσον αφορά στην εργασιακή μας αποκατάσταση στο άμεσο μέλλον. Μέχρι τέλος του χρόνου πολλά έργα ΕΣΠΑ λήγουν, αφήνοντας στην ανεργία τους εργαζόμενους σε αυτά», αναφέρει το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ. 

Επίσης, καταγγέλλουν το «αίσχος της εργασιακής ομηρίας των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, οι οποίες συνεχώς διευρύνονται» και την εργασία 7 μήνες τον χρόνο, με το υπόλοιπο διάστημα να επιβιώνουν με τα 480 ευρώ του ταμείου ανεργίας. Παλεύουν ενάντια στην πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του Πολιτισμού. «Αντίθετα με τους εργαζόμενους στον πολιτισμό, μέλημα της πολιτικής ηγεσίας είναι να εξυπηρετήσει το σχέδιο απαξίωσης των υπηρεσιών του ΥΠΠΟ και απογύμνωσης του από προσωπικό, προκείμενου να αναλάβουν εργολάβοι, ιδιώτες, επιχειρήσεις και ιδρύματα, τα οποία θα κερδοφορήσουν μέσα από το πολιτιστικό έργο!», τονίζει το Σωματείο.