Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Αντιφασιστική συγκέντρωση στον Αγ. Παντελεήμονα

Φωτό από προηγούμενη αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Φωτό: Εργατική Αλληλεγγύη

Αντιφασιστική συγκέντρωση καλούν την Κυριακή 12 Νοέμβρη, 4μμ, στον Άγιο Παντελεήμονα, η τοπική ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα» και μετανάστες καταστηματάρχες της Αχαρνών που το τελευταίο διάστημα έχουν δεχτεί επιθέσεις από φασιστοειδή. 

Όπως καταγγέλουν, τις τελευταίες εβδομάδες ομάδες φασιστοειδών οργανώνουν βραδινές περιπολίες και προχωράνε σε επιθέσεις κατά μαγαζιών μεταναστών με ρίψη αντικειμένων. Τα φασιστοειδή ανεβοκατεβαίνουν με αυτοκίνητα την Αχαρνών και ρίχνουν αυγά και μπαλόνια με υγρό σε συγκεκριμένα καταστήματα μεταναστών απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα. Τα φασιστοειδή πετάνε τις βρωμιές τους μέσα στα μαγαζιά για να προκαλέσουν καταστροφές και να τρομοκρατήσουν τους πελάτες που βρίσκονται εκεί. 

Οι καταστηματάρχες εκφράζουν την ανησυχία τους ότι αυτές οι επιθέσεις προετοιμάζουν χειρότερες. Χαρακτηριστικά υπενθυμίζουν τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής με ορμητήριο την πλατεία Αγίου Παντελεήμονα πριν μια δεκαετία, με τους εμπρησμούς και τις καταστροφές των μαγαζιών. Αν αντί για νερό τα μπαλόνια είχαν βενζίνη θα μπορούσαν να προκαλέσουν φωτιά (ένα από τα μαγαζιά είναι σουβλατζίδικο) θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Σύμφωνα με την καταγγελία, παρότι η Αστυνομία γνωρίζει, από τους ίδιους τους μετανάστες, ποιοι οργανώνουν τις επιθέσεις, παραμένει αδρανής. Σε έναν από τους πιο αστυνομοκρατούμενους δρόμους της Αθήνας και ενώ συστηματικά γίνονται αυτές οι επιθέσεις, η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε εντοπισμό και σύλληψη των δραστών παρότι είναι γνωστοί οι αριθμοί των πινακίδων των αυτοκινήτων τους.

«Δεν ξεχνάμε τις ημέρες που τα ναζιστικά τάγματα εφόδου με τις πλάτες του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος έσπερναν τον τρόμο στις γειτονιές μας. Καταφέραμε με τη δράση μας τα προηγούμενα χρόνια να μπλοκάρουμε τους φασίστες στην περιοχή μας. Με την κινητοποίηση του κόσμου της γειτονιάς, με το μεγάλο αντιφασιστικό κίνημα που έβαλε τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή, θα τους απομονώσουμε ξανά! Απαιτούμε να μπει τέλος στην δράση των φασιστικών ομάδων και των περιπολιών τους, των ορφανών του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη. Να συλληφθούν αμέσως οι δράστες. Καμία κάλυψη της δράσης τους από την ΕΛΑΣ», τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ και καλεί «τα τοπικά σωματεία εργαζομένων, τις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινήσεις, τις κοινότητες μεταναστών, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις δημοτικές κινήσεις, τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα, να συμμετέχουν στην κινητοποίηση και να βάλουμε φραγμό στις επιθέσεις φασιστοειδών».