Εργατικό κίνημα
Eκλογές ΕΝΙΘ: Δύναμη για τους αγώνες μας

8/9, Απεργιακή πανυγειονομική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη. Φωτό: Μάνος Νικολάου

Τα αποτελέσματα στην ΕΝΙΘ επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι κόσμου και μέσα στα δημόσια νοσοκομεία που είναι ενάντια στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης και διάλυσης του ΕΣΥ. Γι' αυτό εμπιστεύεται και ψήφισε μαζικά τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες συναδέλφους, το κομμάτι που υπερασπίζεται τη δημόσια Υγεία. Η Αριστερά παραμένει κυρίαρχη στους νοσοκομειακούς γιατρούς με το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή (ΕΚΑ) να είναι δεύτερη δύναμη και να καταλαμβάνει πέντε στις έντεκα έδρες. 

Το αποτέλεσμα στο Ιπποκράτειο που είναι και το μεγαλύτερο νοσοκομείο ήταν πολύ καλό για το ΕΚΑ που βγήκε με μεγάλη διαφορά πρώτη δύναμη και πιο συγκεκριμένα για τις δυνάμεις του “Νυστέρι”-Συντονιστικού Νοσοκομείων, που συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι ότι το ΕΚΑ εξέλεξε πολλούς αντιπροσώπους στην ΟΕΝΓΕ και στην ΕΔΟΘ. Αξιοποιούμε τους/τις εκλεγμένους μας για να βοηθήσουμε να ξεδιπλωθούν οι μάχες ενάντια στην κυβέρνηση στην προοπτική της κλιμάκωσης μέχρι τη νίκη.

Πρώτος σταθμός είναι η 48ωρη απεργία στις 29 και 30 Νοέμβρη. Οργανώνουμε για να εξασφαλίσουμε τη μαζική συμμετοχή και να συνεχίσουμε με απεργία διαρκείας. Στο Ιπποκράτειο καλούμε την Πέμπτη 16/11 σε μια πρώτη σύσκεψη της επιτροπής αγώνα με στόχο να βγει συνέλευση και να αποφασίσουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου θα απεργήσουμε και θα κινητοποιηθούμε εκείνο το διήμερο. 

Γιάννης Κούτρας, 
γιατρός στο ΓΝΘ Ιπποκράτειο, μέλος ΔΣ ΕΝΙΘ
Για  ΔΣ ΕΝΙΘ

ΨΗΦΙΣΑΝ 574
ΔΗΠΑΚ 286 (6 έδρες)
ΕΚΑ 247 (5 έδρες)
ΚΑΡΦΙ  18
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 7 
ΛΕΥΚΑ 9 
ΑΚΥΡΑ 7 

 
Για ΟΕΝΓΕ   

ΨΗΦΙΣΑΝ 573
ΔΗΠΑΚ 284 (7 αντιπρόσωποι)
ΕΚΑ 248 (7 αντιπρόσωποι)
ΚΑΡΦΙ  21
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 3
ΛΕΥΚΑ 9
ΑΚΥΡΑ 8

 
Για ΕΔΟΘ

ΨΗΦΙΣΑΝ 573
ΔΗΠΑΚ 287 (8 αντιπρόσωποι)
ΕΚΑ 243 (6 αντιπρόσωποι)
ΚΑΡΦΙ  17
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 6
ΛΕΥΚΑ 11
ΑΚΥΡΑ 9