Εργατικό κίνημα
Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Ψηφίζουμε Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων προχωράει σε εκλογές από τις 26 Νοέμβρη μέχρι και τις 3 Δεκέμβρη. Θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του σωματείου στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου 48Β, 3ος όροφος, από Δευτέρα έως Παρασκευή 2μμ-8μμ και το Σαββατοκύριακο 11πμ-7μμ.

Στην ανακοίνωσή της η Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Ο κατάλογος των προβλημάτων μας είναι ατελείωτος, αλλά η λύση είναι μία. Να καταφέρουμε να υπογράψουμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Έτσι θα κερδίσουμε αυξήσεις και όχι “ψίχουλα” ή κουπόνια, και θα βάλουμε ένα φρένο στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Και ο τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι το δυνάμωμα του σωματείου και η συλλογική διεκδίκηση. Οι εργαζόμενοι έχουμε τεράστια δύναμη στα χέρια μας και όταν οργανωνόμαστε και διεκδικούμε μπορούμε να κερδίζουμε. Το είδαμε με τους εργαζόμενους στην efood, την Cosco, την Μαλαματίνα, που κατάφεραν και γονάτισαν μεγάλους πολυεθνικούς γίγαντες».


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Αντικαπιταλιστικής Συσπείρωσης για ΔΣ, ΕΚΑ, ΟΙΥΕ

ΒΡΕΤΤΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
ΒΡΟΥΣΟΥ ΓΚΕΝΤΙΑΝΑ  (ΕΥΓΕΝΙΑ) του ΑΝΑΣΤΑΣ
ΤΣΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΛΜΠΕΡΤΟΣ  του ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΤΖΑΝΕΤΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ του ΣΠΥΡΟΥ
ΧΑΔΙΝΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση είναι μια νέα παράταξη που φτιάξαμε με όραμα τις καλύτερες συνθήκες εργασίας τόσο για εμάς όσο και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. 

Κατεβαίνουμε στις εκλογές του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Γραφείων Αθήνας με κύρια αιτήματά μας: την προσαρμογή των μισθών στις αυξημένες απαιτήσεις των ημερών και καλύτερες συνθήκες εργασίας για τον καθένα μας (πχ 45λεπτο διάλειμμα εντός 8ωρου, μπόνους χωρίς εκβιασμούς, κα). Όμως θέλω να τονίσω ότι κύριο αίτημά μας είναι η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Θέλουμε ο κόσμος να έρθει να γραφτεί στον Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας.

Δουλεύω χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και έχοντας αλλάξει διάφορες εταιρίες ανά τα χρόνια ξέρω καλά με τι έρχεται αντιμέτωπος ένας άνθρωπος, από έναν φοιτητή που δεν μπορεί να πάει να δώσει τα μαθήματα του γιατί δεν του δίνουν την απαιτούμενη φοιτητική άδεια, μέχρι έναν εργαζόμενο γονέα που δυσκολεύεται να μεγαλώσει ή δεν προλαβαίνει να δει το παιδί του λόγω των χαμηλών απολαβών ή των παράλογων ωραρίων.

Λόγω όλων αυτών θέλω όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

Ιάκωβος Παναγιώτης Χαδίνης, υποψήφιος με την Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση