Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Κυκλοφορεί το Ημερολόγιο 2024 της ΚΕΕΡΦΑ

Κυκλοφόρησε το νέο ημερολόγιο της ΚΕΕΡΦΑ για το 2024. Τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα δώσουν μια πολύτιμη οικονομική ανάσα για το αντιρατσιστικό κι αντιφασιστικό κίνημα. 

Κάθε σελίδα στο ημερολόγιο συνοδεύεται από φωτογραφίες μαχών που έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει η ΚΕΕΡΦΑ. Ο Ιανουάριος αφιερώνεται στην Παλαιστίνη, ο Φεβρουάριος στους νεκρούς της Πύλου και της Δαδιάς, ο Μάρτιος στη Διεθνή Ημέρα Δράσης της 16 Μάρτη, ο Μάης στην Εργατική Πρωτομαγιά, ο Ιούνιος στις μάχες του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος κ.ο.κ. με φωτογραφικές λήψεις από τους Μάριο Λώλο, Στέλιο Μιχαηλίδη, Λένα Βερδέ, Μάνο Νικολάου, Γιώργο Πίττα, καθώς και έργα του Διονύση Πανταζόπουλου και άλλων καλλιτεχνών.

Στο εισαγωγικό σημείωμα του ημερολογίου αναφέρεται: 

«Η δράση του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και του αντιφασιστικού κινήματος είναι η μόνη εγγύηση ότι θα μπει φραγμός σε μια κυβέρνηση που στηρίζει ανοιχτά την σφαγή παιδιών και αμάχων στη Γάζα, μια κυβέρνηση που με τις πολιτικές του ρατσισμού ανοίγει το δρόμο στους φασίστες. 

Οι πολιτικές του ρατσισμού, των φραχτών και των στρατοπέδων συγκέντρωσης άνοιξαν ξανά το δρόμο στους φασίστες του Κασιδιάρη και έφεραν τους Σπαρτιάτες στην Βουλή. 

Η κυβέρνηση άφησε ένα τάγμα ναζιστών Κροατών και συνεργατών τους φορώντας τον μανδύα των οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων να διασχίσουν τη χώρα και να δολοφονήσουν τον Μιχάλη Κατσουρή στη Ν.Φιλαδέλφεια. Τις ίδιες μέρες στη Ριζούπολη ο μετανάστης εργάτης Σιζάρ Σαφτάρ δολοφονήθηκε από φασίστες όπως ακριβώς ο Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα το 2013. Την 1η Νοέμβρη, το αντιφασιστικό κίνημα ακύρωσε τη διεθνή φασιστοσύναξη στο Ν.Ηράκλειο αλλά η Αστυνομία κάλυψε τους φασίστες στην επίθεση στο σταθμό στο Μοναστηράκι. Η φασιστική απειλή τροφοδοτείται από τα ανοίγματα της ΝΔ στην ακροδεξιά, τις συνεργασίες με την Μελόνι. 

Γι’ αυτό και η μάχη για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο είναι κεντρική για το αντιφασιστικό κίνημα. Να μην πέσουν στα μαλακά οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, να αυξηθούν και όχι να μειωθούν οι ποινές τους. 

Το ναυάγιο της Πύλου με την εκατόμβη των 600 πνιγμένων προσφύγων και η μαζική εξόντωση 27 προσφύγων στη Δαδιά είναι εγκλήματα στα χέρια της πολιτικής της κυβέρνησης. Χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους για να καταγγείλουν το έγκλημα στη Πύλο και να απαιτήσουν ανοιχτά σύνορα ενώ συγκροτήθηκε η Πρωτοβουλία δικηγόρων και νομικών για το ναυάγιο της Πύλου. 

Ο αγώνας για να τιμωρηθούν οι ένοχοι του Λιμενικού που δεν προχώρησαν σε διάσωση αλλά ρυμούλκησαν το σκάφος προκαλώντας το πολύνεκρο ναυάγιο, ο αγώνας για να μην μετατραπούν σε εξιλαστήρια θύματα 9 ναυαγοί που κρατούνται στις φυλακές είναι καθοριστικός για να μην επιτρέψουμε την συγκάλυψη αυτού του φρικιαστικού εγκλήματος. 

Η ρατσιστική στοχοποίηση των μεταναστών για τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στον Έβρο που προκαλεί η κλιματική κρίση και η ανύπαρκτη πολιτική πυροπροστασίας της κυβέρνησης με τις περικοπές στη πρόληψη και τη δασοπροστασία αλλά και στο προσωπικό και τα μέσα της πυρόσβεσης άνοιξαν το δρόμο για τα πογκρόμ των φασιστών στην περιοχή. 

Κλιμακώνονται ταυτόχρονα οι ρατσιστικές εργοδοτικές επιθέσεις σε εργαζόμενους μετανάστες. Τα αφεντικά βρίσκουν το θράσος και φέρονται τόσο ανάλγητα και βάρβαρα στους μετανάστες στη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πού αντί για νομιμοποίηση και άδειες παραμονής στους μετανάστες και άσυλο στους πρόσφυγες , έχει εξαπολύσει επιχειρήσεις σκούπα σε όλη τη χώρα με μαζικές συλλήψεις και εγκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών και των προσφύγων, υψώνει φράχτες στα σύνορα και πνίγει μετανάστες και πρόσφυγες στο Αιγαίο με τα παράνομα push-backs. 

Συνεχίζουμε τη δράση μαζί με το παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης στη Παλαιστίνη, για να μπει τέλος στους πολέμους των ισχυρών που ξεριζώνουν εκατομμύρια πρόσφυγες από τις πόλεις και τις γειτονιές τους. 

Το 2024 να γίνει η χρονιά νίκη της αλληλεγγύης και του αντιφασιστικού κινήματος».

Προμηθευτείτε το ημερολόγιο στη τιμή των 5 ευρώ από το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, Φειδίου 14-16, Αθήνα, πίσω από Τιτάνια-Ρεξ.

Μπορείτε να παραγγείλετε 
στο τηλ.6932828964, 2013232871 και με email στο 
antiracismfascism@yahoo.gr. Στείλτε τις ενισχύσεις σας στο 
λογαριασμό της ΚΕΕΡΦΑ IBAN GR78 0110 1670 0000 1674 7083 265