Εργατικό κίνημα
ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ.: Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Η ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ είναι μια από τις μεγαλύτερες φαρμακαποθήκες της χώρας και βρίσκεται στο Ρέντη. 

Τα τελευταία χρόνια τα κέρδη της εταιρείας έχουν εκτοξευθεί, ειδικά μέσα στην περίοδο της πανδημίας που οι εργαζόμενοι βάλαμε πλάτη για να λειτουργεί συνεχώς αλλά η εργοδοσία αντί να δώσει αυξήσεις και να συζητήσει τα προβλήματα των εργαζομένων έχει κηρύξει πόλεμο στο επιχειρησιακό μας σωματείο. Δεν συζητάει τις διεκδικήσεις και τα προβλήματά μας αλλά αντίθετα προσπαθεί να μας εξοντώσει με συνεχείς μηνύσεις και εξώδικα ενάντια στο Δ.Σ του Σωματείου και συγκεκριμένα στο πρόεδρο μας. Για κάθε ανακοίνωση του σωματείου η απάντηση είναι οι μηνύσεις από τα αφεντικά που έχουν βάλει στόχο την διάλυση του επιχειρησιακού μας σωματείου. Προσπαθούν να μας εξοντώσουν μέσω των δικαστικών εξόδων και μας απειλούν ακόμα και με ποινές φυλάκισης. Οι πιο μαχητικοί εργάτες στην αποθήκη στοχοποιούνται με βασικό στόχο να τα παρατήσουν και να φύγουν από την δουλειά. 

Ξέρουμε καλά ότι αυτή η συντονισμένη επίθεση γίνεται επειδή δεν ανέχονται το σωματείο μέσα στο χώρο δουλειάς. Θέλουν να περιορίσουν την δράση μας, να εμποδίσουν τον συνδικαλισμό για να λειτουργούν ελεύθερα ενάντια στα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν θα τους κάνουμε την χάρη. Το σωματείο μας έχει στηθεί τα τελευταία 10 χρόνια μέσα στην αποθήκη και έχει ριζώσει στις συνειδήσεις των εργατών. Το τελευταίο διάστημα πέρα από το να δίνουμε την μάχη και στα δικαστήρια, έχουμε προχωρήσει σε στάσεις εργασίας και κινητοποιήσεις και έτσι θα συνεχίσουμε. Δεν θα κάνουμε πίσω, διεκδικούμε ανθρώπινα ωράρια και αυξήσεις στους μισθούς μας. Η πάλη μας γίνεται και ενάντια σε αυτή την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση της Ν.Δ είναι η ίδια που έχει λύσει τα χέρια των αφεντικών, κάθε δικαστική δίωξη μας γίνεται βασισμένη στους νόμους του Χατζηδάκη και του Γεωργιάδη και έχει την πλήρη κάλυψη τους. 

Εμείς διαλέγουμε τον δρόμο του αγώνα και της σύγκρουσης, οργάνωσης από τα κάτω μέσα στο χώρο δουλειάς και θα νικήσουμε.

Έχουμε τη συμπαράσταση της Ομοσπονδίας Φαρμάκου και ζητάμε τη στήριξη όλων των εργατικών σωματείων. Το δικαίωμα στον συνδικαλισμό μας αφορά όλους και όλες και ζητάμε να σταθείτε στο πλευρό μας στις επόμενες πρωτοβουλίες που θα πάρουμε. Ζητάμε την στήριξη ολων των σωματείων με ψηφίσματα αλλά και τον συντονισμό για να δώσουμε από κοινού νικηφόρα τις μάχες. Απέναντι στο νέο προϋπολογισμό σφαγείο διεκδικούμε να βγει απεργιακή κινητοποίηση, γενική απεργία για να βρεθούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους  και τις εργαζόμενες στον αγώνα  ενάντια στην βαρβαρότητα αυτής της κινητοποίησης. Ήδη βρεθήκαμε στο συντονισμό για την απεργία στα νοσοκομεία την προηγούμενη βδομάδα και θα συνεχίσουμε με όσους ζητάνε την στήριξη μας και θέλουν να αγωνιστούν. 

Η δύναμη βρίσκεται στους αγώνες μας, κλιμάκωση και συντονισμός μέχρι τη νίκη

Βασίλης Βαλαής 
Αντιπρόεδρος επιχειρησιακού σωματείου Ομίλου ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ