Εργατικό κίνημα
Εκλογές στον Ευαγγελισμό

22/3, Κινητοποίηση στον Ευαγγελισμό για τη δίωξη της Αργυρής Ερωτοκρίτου. Φωτό: Μάνος Νικολάου

Σε εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο προχωράει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός το διήμερο 13 και 14 Δεκέμβρη. Ο Ευαγγελισμός είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο με 3.800 εργαζόμενους. Το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε σε συνεχόμενες κινητοποιήσεις, οι οποίες ξεκίνησαν μετά τη δίωξη της Αργυρής Ερωτοκρίτου στην Πολυκλινική, ενώ η οργανική της θέση είναι στην Παθολογική του Ευαγγελισμού. Η πρωτοβουλία του Συντονιστικού Νοσοκομείων για να υπάρξει αγωνιστική απάντηση απέναντι στη δίωξη, αλλά και για να συντονίσει τα υπόλοιπα σωματεία και τις ομοσπονδίες, έβαλε σε κίνηση το Σωματείο Εργαζομένων.

Έγιναν μεγάλες συγκεντρώσεις στην πύλη και στο προαύλιο, ενώ από τότε ξεκίνησαν και να γίνονται τακτικά συνελεύσεις, μετά από πάρα πολύ καιρό. Συνελεύσεις όχι μόνο στο προαύλιο, αλλά και στους μέσα χώρους, κόντρα στην απαγόρευση της διοίκησης του Γρηγορόπουλου. 

Ως Συντονιστικό Νοσοκομείων οργανώσαμε κάθε απεργία που κηρύχτηκε όλο αυτό το διάστημα με περιοδείες στο νοσοκομείο, με προκηρύξεις και αφίσες, με την προσπάθεια να συγκροτηθούν επιτροπές αγώνα που θα βάλουν σε κίνηση περισσότερους συναδέλφους και συναδέλφισσες.

Αγώνες 

Το τελευταίο διάστημα έχουν γραφτεί στο σωματείο νέοι συνάδελφοι, κύρια από τους τεχνικούς, αλλά και παλιοί που ξαναγράφονται, ενώ είχαν αποστασιοποιηθεί από αυτό. Αυτό έγινε γιατί μπήκαμε μπροστά να υπερασπιστούμε τα σωματεία μας και τον συνδικαλισμό κόντρα στον αυταρχισμό του Γρηγορόπουλου και τους νόμους του Γεωργιάδη και γιατί παίξαμε ρόλο στο πώς οργανώσαμε τον αγώνα ενάντια στις μαγνητικές κάρτες και τις περιφρουρήσεις στις πύλες τις μέρες απεργίας. 

Στις εκλογές του Σωματείου διεκδικούμε να αποτυπωθεί αυτή η δύναμη και εκλογικά με τη στήριξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας. Για να ενισχυθεί η αντικαπιταλιστική αριστερά που παλεύει για απεργίες μέχρι τη νίκη και όχι συμβολικά για την τιμή των όπλων. Που συνδέει τις διεκδικήσεις για δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους/ες με τη μάχη ενάντια στον πόλεμο, τον ρατσισμό και τον σεξισμό. 

Στο ψηφοδέλτιό μας συσπειρώνουμε κόσμο από όλες τις επιμέρους ειδικότητες. Από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό μέχρι και συμβασιούχους εργαζόμενους και εργαζόμενες, τεχνικούς που δουλεύουν σε εταιρίες όπως η Invite και η Unizone -κομμάτια της εργατικής τάξης που είναι τα πιο “χτυπημένα” μέσα στο νοσοκομείο.  

Ζαννέτα Λυσικάτου, 
γιατρός στον Ευαγγελισμό, υποψήφια με την Ενωτική Πρωτοβουλία