Περιβάλλον
Βόλος: "Όχι LNG στον Παγασητικό" - 3ήμερο κινητοποιήσεων

Τριήμερο κινητοποιήσεων οργανώνεται στο Βόλο από τις 8 μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, ενάντια στην εγκατάσταση πλωτής μονάδας Φυσικού Αερίου (Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης) στον Παγασητικό.

«Οι τοπικοί επιστημονικοί φορείς εξηγούν ότι αυτό το έργο είναι αφενός υψηλού κινδύνου σε περίπτωση ατυχημάτων, αφετέρου καταστροφικό για το υδάτινο οικοσύστημα. Η εναντίωση του κόσμου του Βόλου είναι σχεδόν καθολική καθώς συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, επιστημονικοί φορείς και συλλογικότητες εκφράζουν την αντίθεση τους καλώντας σε κινητοποιήσεις και δράσεις όπως αυτές 8-10 Δεκέμβρη… Πρέπει και μπορούμε να τους σταματήσουμε» τονίζει μεταξύ άλλων το ΣΕΚ Βόλου.

Το τριήμερο περιλαμβάνει συναυλία την Παρασκευή 8/12 στην παραλία του Βόλου (Ηρώον), διαδήλωση το Σάββατο 9/12 στις 12:30μμ στο ίδιο μέρος και εκδήλωση την Κυριακή 10/12, στις 6μμ στον Θόλο, με ομιλητές/ριες τους Ναπολέων Κολοβό, μέλος του Συντονιστικού “Παγασητικός SOS”, Στέλιο Λημνιό από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, τη διδάκτωρ/ιστορικό τέχνης Φαίη Τζανετουλάκου και τον Γιώργο Ράγκο από την Πρωτοβουλία Ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή.

Την Τετάρτη 29/11 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το ίδιο ζήτημα στην Αρχιτεκτονική του Βόλου, στις 9μμ, με ομιλητές τους Ναπολέων Κολοβό, τον Δημήτρη Στεφανάκη από τη Συντονιστική Επιτροπή Όχι LNG στον Παγασητικό και τον πρόεδρο του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Κώστα Μανωλίδη.